Afbeelding

Steenbergen kiest burgemeester

Vanavond wordt duidelijk wie de gemeenteraad bij de minister van binnenlandse zaken voordraagt als nieuwe burgemeester van Steenbergen. De vertrouwenscommissie – waarin alle fracties vertegenwoordigd zijn – licht in een geheime raadsvergadering haar bevindingen toe, waarop de raad een aanbeveling aan de minister vaststelt.

Tijdens een openbare vergadering, die om half acht begint, wordt de naam bekend gemaakt van de kandidaat die als eerste op de voordracht staat. Ook over de overwegingen die tot de aanbeveling hebben geleid, worden mededelingen gedaan. Als minister Ronald Plasterk en koning Willem-Alexander met de voordracht akkoord gaan, kan de nieuwe burgemeester van de gemeente Steenbergen geïnstalleerd worden.

28 sollicitanten

Naar de burgemeesterspost in Steenbergen solliciteerden 23 mannen en vijf vrouwen (10 van VVD, 6 van CDA, 4 van PvdA, 2 van D66, 1 van SP, 1 van een lokale partij en 4 met onbekende politieke achtergrond). In de afgelopen periode sprak de vertrouwenscommissie met kandidaten, en maakte een selectie.

Vos

Sinds de kerstweek van 2013 fungeert in Steenbergen Joseph Vos als waarnemend burgemeester. Hij werd aangesteld nadat de raad een motie van wantrouwen tegen burgemeester Saskia Bolten aannam. Bolten schreef in een uitgelekte conceptverklaring dat er een verpeste bestuurscultuur heerste in de gemeente Steenbergen. Ze diende vervolgens in mei vorig jaar haar ontslag in.

Bindend

Van de nieuwe burgemeester wordt verwacht dat hij of zij in stressvolle situaties op adequate wijze kan reageren en handelen, met een uitstraling van daadkracht, orde, vertrouwen en rust, zo staat er in de profielschets omschreven. De nieuwe burgemeester gaat bruto 6894,16 euro verdienen.

V.l.n.r. Annemiek Velthuizen, Betsie Polak, Jo de Bruijn en Petra Wierenga.
Zonnebloem bereidt zich voor op negende lustrum 9 apr, 08:16
Afbeelding
Sponsorloop levert 3663 euro op voor Opkikker 6 apr, 07:55
Afbeelding
Geeske Vogelaar 50 jaar lid van gemengd zangkoor Tavenu 4 apr, 07:28
Afbeelding
De Zaagmolen: 's Zomers zaten we buiten te kletsen 20 mrt, 14:07
Afbeelding
Hans en Bets delen al 50 jaar lief en leed 20 mrt, 13:35
Afbeelding
Steekincident bij wedstrijd VV Prinsenland - RKVV 18 mrt, 09:07
Afbeelding
Gratis mest ophalen bij Cosun Beet Company 11 mrt, 08:59
Afbeelding
Activiteiten Samen 80 jaar vrij 11 mrt, 08:51
Afbeelding
Harddrugs gevonden in Dinteloord 11 mrt, 08:43
Afbeelding
Dinteloorder wint Oscar 11 mrt, 08:36