Logo dewestbrabander.nl
De laatste schooldag stond volledig in het teken van het afscheid van Ger van der Beek.
De laatste schooldag stond volledig in het teken van het afscheid van Ger van der Beek. (Foto: )

'Het voelt als mijn school, maar de volgende keer moet ik ook aanbellen'

Na 43 jaar moet de Groen van Prinstererschool het zonder meester Ger van der Beek (64) doen. Het voelt momenteel voor hem niet anders dan andere schooljaren, maar dit was toch echt zijn laatste. Het zal altijd 'zijn' school blijven. ,,Maar de volgende keer moet ik ook gewoon aanbellen."

Donderdag 4 juli, de laatste schooldag, stond volledig in het teken van het afscheid van meester Ger. Het feestelijke programma begon al 's ochtends vroeg, toen hij thuis werd opgehaald door 'zijn' groep zeven. Op school werd fanatiek geoefend voor het klapstuk van de dag, de grote circusvoorstelling op het schoolplein. Het circus had zelfs de naam 'Dagger' gekregen. Aan het eind van de voorstelling werd meester Ger door twee stuntelende clowns, directeur Remco Blom en juf Annemarie van de Klundert, op komische wijze over de rode loper van het schoolplein verwijderd.

,,Ik wist vroeger niet wat ik later wilde worden, maar werken met kinderen, dat leek me wel wat. Na de havo ben ik, na hier en daar te hebben gewerkt, naar de Pedagogische Academie in Amsterdam gegaan. Mijn vrouw Cobi en ik komen uit Zaandam. Na de opleiding heb ik door heel het land gesolliciteerd en zo kwam ik ook een vacature tegen in Dinteloord, waarbij het bestuur zou zorgen voor een woning. Ik ben op 1 juni 1976 begonnen en we zijn toen op 23 juni getrouwd."

Het bestuur zorgde weliswaar voor een woning, maar accepteerde het destijds niet dat zij daarin zouden gaan wonen als ze niet getrouwd waren. Na de grote vakantie bleek er nog geen huis beschikbaar te zijn, ze hebben toen tot eind oktober in een tent gekampeerd op een camping in Nispen.

Lees het hele verhaal in de Westbrabander van 9 juli. 

Meer berichten