Afbeelding

Myrthe speelt een hoofdrol in Les Misérables

De Dinteloordse Myrthe Langerak speelt een hoofdrol in de theatervoorstelling Les Misérables, die opgevoerd wordt in het vestingwerk Het Ravelijn Op den Zoom in Bergen op Zoom. Tussen 9 en 25 september worden er elf voorstellingen gegeven door stichting De Vierschaar.  Het openlucht spektakelstuk telt een cast van bijna zeventig personen. Myrthe speelt het weesmeisje Cosette.

Myrthe Langerak, 24 jaar oud, heeft al heel wat rollen in musicals en toneelstukken gespeeld maar een hoofdrol krijgen is ook voor haar bijzonder. ,,Voor een productie van stichting de Vierschaar moet je altijd eerst auditie komen doen”, vertelt ze. Deze keer viel ze echter met haar neus in de boter en werd ze gevraagd. ,,Dat was heel speciaal. Ik kon het ook haast niet geloven.” 

Beschermengel

Na eerder te hebben meegespeeld in de toneelspektakels Exodus aan de Schelde en Supersum, ook allebei van de Vierschaar, werd ze na de laatste gevraagd voor de rol van Cosette in Les Misérables,  die dit jaar in productie zou gaan. Naast de musicals met zang en dans waaraan Myrthe jaarlijks deelneemt met de Bergse stichting BOV vraagt de hoofdrol in deze toneelbewerking om een totaal andere discipline. Met regelmaat zullen de schijnwerpers op haar alleen zijn gericht. ,,Cosette is een weesmeisje van 18 jaar oud, haar beschermengel is Jean Valjean die haar onder zijn hoede neemt. De focus ligt nu echt op de rol, de persoon zelf. Het is ook best een moeilijke rol, het is een jong meisje dat heel volwassen wil zijn en een grote ontwikkeling in jaar karakter doormaakt met heftige emoties. Een hele mooie rol en een grote uitdaging.” 

Kaarten

Wie alvast een impressie van de productie wil krijgen kan de trailer bekijken waarin, naast de overige hoofdrolspelers, ook Myrthe te zien is. De voorstellingen zijn op 9, 10, 11, 15, 16, 17, 18, 22, 23 en 24 september. Wie er bij wil zijn moet snel zijn, er zijn nog slechts voor enkele voorstellingen kaarten beschikbaar. Voor meer informatie: www.vierschaar.nl.

Lees meer in de Westbrabander van 24 augustus 2022.

Afbeelding
De Zaagmolen: 's Zomers zaten we buiten te kletsen 20 mrt, 14:07
Afbeelding
Hans en Bets delen al 50 jaar lief en leed 20 mrt, 13:35
Afbeelding
Steekincident bij wedstrijd VV Prinsenland - RKVV 18 mrt, 09:07
Afbeelding
Gratis mest ophalen bij Cosun Beet Company 11 mrt, 08:59
Afbeelding
Activiteiten Samen 80 jaar vrij 11 mrt, 08:51
Afbeelding
Harddrugs gevonden in Dinteloord 11 mrt, 08:43
Afbeelding
Dinteloorder wint Oscar 11 mrt, 08:36
Foto: Piet Pietjouw
JMT slaat eerste paal 21 feb, 15:33
Afbeelding
'Bewoners zijn hier nogal op zichzelf' 21 feb, 15:30
Afbeelding
'Ik vroeg Sinterklaas een accordeon maar kreeg 'm niet' 21 feb, 15:11