Afbeelding

Lisa maakt unieke kunst met lapjes en wol

De 23-jarige Lisa de Koning studeert dit jaar af aan de Sint Joost School of Art in Breda. Voor haar kunstproject zoekt zij de verbinding met haar geboorteplaats Dinteloord. In januari en februari exposeert ze in de Petrus en Paulus kerk. Ze hoopt dat haar dorpsgenoten hun medewerking willen verlenen en haar aan materiaal helpen, zodat zij aan de slag kan.


Lisa, een vriendelijke en vrolijke jongedame, valt op. Haar haar is knalroze en ook haar kunstwerken, gemaakt van textiel, zijn vrolijk en springen in het oog. Voor Lisa zelf is dat heel normaal, zeker op haar school: daar kan alles. ,,Maar waarom zou kan dat niet in een dorp kunnen?” vroeg ze zich af. En juist daarin zit de uitdaging van haar kunstproject. Ze heeft de hulp van haar dorpsgenoten nodig om hierin te slagen.

Wol en lapjes

Heeft u nog bruikbare bollen wol, lapjes of andere vormen van textiel waar u een leuke bestemming voor zoekt en wilt u meewerken aan dit uitnodigende project? Neem dan contact op met Lisa via haar Facebookpagina of mail naar lisadkprive@outlook.nl. Ook kunt u materialen brengen naar de Petrus en Pauluskerk op dagen waarop deze is opengesteld voor exposities. Liefst voorzien van naam en telefoonnummer voor een gesprekje. De unieke creaties die hieruit ontstaan zullen in januari en februari 2023 worden geëxposeerd in de Petrus en Pauluskerk.

Lees meer in de Westbrabander van 19 oktober 2022.

V.l.n.r. Annemiek Velthuizen, Betsie Polak, Jo de Bruijn en Petra Wierenga.
Zonnebloem bereidt zich voor op negende lustrum 9 apr, 08:16
Afbeelding
Sponsorloop levert 3663 euro op voor Opkikker 6 apr, 07:55
Afbeelding
Geeske Vogelaar 50 jaar lid van gemengd zangkoor Tavenu 4 apr, 07:28
Afbeelding
De Zaagmolen: 's Zomers zaten we buiten te kletsen 20 mrt, 14:07
Afbeelding
Hans en Bets delen al 50 jaar lief en leed 20 mrt, 13:35
Afbeelding
Steekincident bij wedstrijd VV Prinsenland - RKVV 18 mrt, 09:07
Afbeelding
Gratis mest ophalen bij Cosun Beet Company 11 mrt, 08:59
Afbeelding
Activiteiten Samen 80 jaar vrij 11 mrt, 08:51
Afbeelding
Harddrugs gevonden in Dinteloord 11 mrt, 08:43
Afbeelding
Dinteloorder wint Oscar 11 mrt, 08:36