Afbeelding

De Aanschuiftafel biedt hulp in donkere dagen

Voor wie het echt niet lukt om de eindjes aan elkaar te knopen biedt de Aanschuiftafel sinds deze maand wat hoop in de donkere dagen. De organisatie biedt maandelijks drie donderdagen een gratis warme maaltijd aan en hopen daarmee eenieder die het zwaar heeft wat te ontlasten. Een welkom en warm gebaar en steuntje in de rug voor degenen die er inmiddels gebruik van hebben gemaakt.

,,Kom gezellig eten” zijn de uitnodigende woorden waarmee de organisatoren de doelgroep benaderen. De initiatiefnemers Dicky van der Kolk, Corrie Nieuwkoop, Theo Emmerzaal en Piet Naeije hopen daarmee de drempel te verlagen. 

Wie aan wil schuiven bij de Aanschuiftafel, die de eerste drie donderdagen van de maand wordt georganiseerd, kan dit tot en met de zaterdag er voor aangeven. U kunt zich dan aanmelden door een mail te sturen naar deaanschuiftafel20@gmail.com of bij de contactpersonen Corrie Nieuwkoop en Dicky van der Kolk. Vanaf 17.30 uur gaat de deur van de bijzaal van de Gereformeerde kerk (ingang aan het Zuideinde) open. Om 18.00 uur wordt de maaltijd geserveerd en de avond eindigt om 20.00 uur. Voorlopig loopt het project tot maart om de mensen de koude wintermaanden door te helpen. Daarna gaat de organisatie evalueren en kijken of ze op deze voet doorgaat of dat er op een andere manier hulp geboden kan worden. Zit u ook in een moeilijke situatie en wilt u graag gebruik maken van de Aanschuiftafel: ‘Kom gezellig eten, u bent van harte welkom’.

Lees meer in de Westbrabander van 14 december 2022.

Afbeelding
From Boer: 'Je kunt veel meer doen met sla' 28 nov., 15:28
Afbeelding
'Dit is een hele grote schouderklop' 28 nov., 15:22
Afbeelding
Knuffelezeltjes komen naar Nieuwe Haven 28 nov., 15:21
Afbeelding
Zo stemde Dinteloord 28 nov., 15:17
Afbeelding
Het gezelligste café van Brabant staat in Dinteloord 17 nov., 11:43
Afbeelding
Uitslaande brand in loods bij Dinteloord 17 nov., 08:38
Afbeelding
Unieke foto Ronde van Dinteloord op omslag 15 nov., 15:37
Afbeelding
Niels wil gaan helpen in Oeganda 15 nov., 15:25
Afbeelding
Gijs Tuinman van BBB: 'In Dinteloord kijken mensen naar elkaar om' 15 nov., 15:23
Afbeelding
Nieuwe evenementen tijdens carnaval 15 nov., 15:19