Afbeelding

Zo komt het nieuwe ziekenhuis Bravis eruit te zien

Het nieuwe ziekenhuis dat Bravis gaat bouwen wordt compact, duurzaam en krijgt de vorm van een klaver. Met maximaal vijf bouwlagen en een technieklaag gaat het op in het omringende landschapspark. Dat blijkt uit het schetsontwerp dat maandag is gepresenteerd aan omwonenden van De Bulkenaar en overige belangstellenden. 

Het nieuwe ziekenhuis wordt 75.000 vierkante meter groot met vijf bouwlagen en een laag met technische installaties. Het gebouw wordt niet hoger dan 24 meter. Er komen twee hoofdingangen: één op de begane grond en één op de eerste verdieping, direct bereikbaar vanuit de parkeergarage. Bezoekers die slecht ter been zijn kunnen zich laten afzetten in de ‘kiss & ride’-zone. De parkeergarage bevindt zich eveneens dicht bij de hoofdingang, evenals een bushalte. Verder komen er rijwielpaden door het landschapspark dat om het ziekenhuis heen ligt, waardoor het ziekenhuis ook per fiets goed bereikbaar is. 

Indeling

Op de eerste verdieping bevindt zich nagenoeg de volledige polikliniek. Op de begane grond zijn onder andere de spoedeisende hulp, de huisartsenpost, het restaurant, de medische beeldvorming en het dialysecentrum gevestigd. Het operatiecomplex, de intensive care, het vrouw-kindcentrum, de dagbehandeling en de eerste verpleegafdelingen liggen op de tweede verdieping. De overige verpleegafdelingen bevinden zich op de derde en de vierde verdieping. 

Lees meer in de Westbrabander van 8 maart 2023.

Afbeelding
Afbeelding
V.l.n.r. Annemiek Velthuizen, Betsie Polak, Jo de Bruijn en Petra Wierenga.
Zonnebloem bereidt zich voor op negende lustrum 9 apr, 08:16
Afbeelding
Sponsorloop levert 3663 euro op voor Opkikker 6 apr, 07:55
Afbeelding
Geeske Vogelaar 50 jaar lid van gemengd zangkoor Tavenu 4 apr, 07:28
Afbeelding
De Zaagmolen: 's Zomers zaten we buiten te kletsen 20 mrt, 14:07
Afbeelding
Hans en Bets delen al 50 jaar lief en leed 20 mrt, 13:35
Afbeelding
Steekincident bij wedstrijd VV Prinsenland - RKVV 18 mrt, 09:07
Afbeelding
Gratis mest ophalen bij Cosun Beet Company 11 mrt, 08:59
Afbeelding
Activiteiten Samen 80 jaar vrij 11 mrt, 08:51
Afbeelding
Harddrugs gevonden in Dinteloord 11 mrt, 08:43
Afbeelding
Dinteloorder wint Oscar 11 mrt, 08:36