Afbeelding

Zo komt het nieuwe ziekenhuis Bravis eruit te zien

Het nieuwe ziekenhuis dat Bravis gaat bouwen wordt compact, duurzaam en krijgt de vorm van een klaver. Met maximaal vijf bouwlagen en een technieklaag gaat het op in het omringende landschapspark. Dat blijkt uit het schetsontwerp dat maandag is gepresenteerd aan omwonenden van De Bulkenaar en overige belangstellenden. 

Het nieuwe ziekenhuis wordt 75.000 vierkante meter groot met vijf bouwlagen en een laag met technische installaties. Het gebouw wordt niet hoger dan 24 meter. Er komen twee hoofdingangen: één op de begane grond en één op de eerste verdieping, direct bereikbaar vanuit de parkeergarage. Bezoekers die slecht ter been zijn kunnen zich laten afzetten in de ‘kiss & ride’-zone. De parkeergarage bevindt zich eveneens dicht bij de hoofdingang, evenals een bushalte. Verder komen er rijwielpaden door het landschapspark dat om het ziekenhuis heen ligt, waardoor het ziekenhuis ook per fiets goed bereikbaar is. 

Indeling

Op de eerste verdieping bevindt zich nagenoeg de volledige polikliniek. Op de begane grond zijn onder andere de spoedeisende hulp, de huisartsenpost, het restaurant, de medische beeldvorming en het dialysecentrum gevestigd. Het operatiecomplex, de intensive care, het vrouw-kindcentrum, de dagbehandeling en de eerste verpleegafdelingen liggen op de tweede verdieping. De overige verpleegafdelingen bevinden zich op de derde en de vierde verdieping. 

Lees meer in de Westbrabander van 8 maart 2023.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
CCD: één club, twee opties 18 mrt., 07:16
Afbeelding
Helft Dinteloorders naar de stembus, BBB grootste partij 16 mrt., 10:12
Afbeelding
EHBO huldigt jubilarissen 15 mrt., 07:00
Afbeelding
Politie grijpt in bij illegale scootermeeting op industrieterrein Dinteloord 13 mrt., 10:42
Afbeelding
Zo komt het nieuwe ziekenhuis Bravis eruit te zien 11 mrt., 07:00
Afbeelding
Aart en Mieke Leest 60 jaar getrouwd 8 mrt., 12:00
Afbeelding
Op twee plaatsen in Dinteloord drugsafval gevonden 3 mrt., 12:14
Afbeelding
'Betrokkenheid is bepaald door de plek waar ik woon' 1 mrt., 07:00
Afbeelding
Hoe gaat het verder met de hertjes? 26 feb., 07:03
Afbeelding
Respons op actie voor Turkije en Syrië overweldigend 23 feb., 07:00