Afbeelding

Zo komt het nieuwe ziekenhuis Bravis eruit te zien

Het nieuwe ziekenhuis dat Bravis gaat bouwen wordt compact, duurzaam en krijgt de vorm van een klaver. Met maximaal vijf bouwlagen en een technieklaag gaat het op in het omringende landschapspark. Dat blijkt uit het schetsontwerp dat maandag is gepresenteerd aan omwonenden van De Bulkenaar en overige belangstellenden. 

Het nieuwe ziekenhuis wordt 75.000 vierkante meter groot met vijf bouwlagen en een laag met technische installaties. Het gebouw wordt niet hoger dan 24 meter. Er komen twee hoofdingangen: één op de begane grond en één op de eerste verdieping, direct bereikbaar vanuit de parkeergarage. Bezoekers die slecht ter been zijn kunnen zich laten afzetten in de ‘kiss & ride’-zone. De parkeergarage bevindt zich eveneens dicht bij de hoofdingang, evenals een bushalte. Verder komen er rijwielpaden door het landschapspark dat om het ziekenhuis heen ligt, waardoor het ziekenhuis ook per fiets goed bereikbaar is. 

Indeling

Op de eerste verdieping bevindt zich nagenoeg de volledige polikliniek. Op de begane grond zijn onder andere de spoedeisende hulp, de huisartsenpost, het restaurant, de medische beeldvorming en het dialysecentrum gevestigd. Het operatiecomplex, de intensive care, het vrouw-kindcentrum, de dagbehandeling en de eerste verpleegafdelingen liggen op de tweede verdieping. De overige verpleegafdelingen bevinden zich op de derde en de vierde verdieping. 

Lees meer in de Westbrabander van 8 maart 2023.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Maximale taakstraf gevraagd voor stalking ex-vrouw 29 sep., 14:41
Afbeelding
Voor een onvergetelijke Sinterkerst 28 sep., 07:00
Afbeelding
Natuurspeeltuin en fitnessparcours steeds dichterbij 26 sep., 07:00
Afbeelding
Voor Elk-Ander loopt ruim 10.000 euro bij elkaar 22 sep., 09:28
Afbeelding
Let op: er komt weer een Garage Sale 20 sep., 07:00
Afbeelding
'Je hebt hier winkels én zit dichtbij de polder' 19 sep., 06:52
Afbeelding
Nieuwe kringloopwinkel 17 sep., 07:00
Afbeelding
Buitenschoolse opvang wordt binnenschools 9 sep., 07:00
Afbeelding
Michelle en Myrthe spelen in openluchtvoorstelling '53 8 sep., 09:29
Afbeelding
MUZA aan de Haven zit weer bomvol live muziek 8 aug., 14:26