Stockfoto 112 Markiezaten
Stockfoto 112 Markiezaten

21-jarige Dinteloorder aangehouden in drugszaak

De politie heeft dinsdagochtend 30 mei met toestemming van de officier van justitie twee verdachten aangehouden in een onderzoek naar grootschalige drugshandel en witwassen. Een daarvan woont in Dinteloord, de ander in Antwerpen. Eerder werden in dit onderzoek al zes verdachten aangehouden, daarvan zitten er nog drie in voorarrest.

De eerste arrestaties in het onderzoek vonden plaats op vrijdag 3 februari jl. in het kader van de actiedag rond het oprollen van klanten van de criminele telefoondienst Exclu. Bij de operatie in West-Brabant werd onder meer tijdens de doorzoeking van een boerderij in de buurt van Steenbergen een geheime opslag van 1700 kilo ketamine ontdekt met een straatwaarde van een kleine 40 miljoen euro.


Aanhoudingen
In Dinteloord werd vanmorgen een 21-jarige man aangehouden. Zijn woning werd doorzocht. Er zijn diverse voor het onderzoek relevante goederen in beslag genomen. In Antwerpen werd door de Belgische politie op verzoek van de Nederlandse Justitie een 44-jarige man gearresteerd. De onderzoeksrechter daar gaat beslissen over zijn detentie en overleveringsprocedure. Ook zijn woning werd doorzocht en ook hier werden voor het onderzoek relevante goederen in beslag genomen. In Geleen werd ook nog een woning doorzocht.

Voortvluchtig
In Steenbergen werd tevergeefs getracht een verdachte aan te houden. Hij werd niet aangetroffen. Wel werd zijn woning doorzocht. Ook in Groenlo was een verdachte niet aanwezig. Twee andere verdachten verblijven vermoedelijk in het buitenland en zijn nog niet door het rechercheteam gelokaliseerd.

V.l.n.r. Annemiek Velthuizen, Betsie Polak, Jo de Bruijn en Petra Wierenga.
Zonnebloem bereidt zich voor op negende lustrum 9 apr, 08:16
Afbeelding
Sponsorloop levert 3663 euro op voor Opkikker 6 apr, 07:55
Afbeelding
Geeske Vogelaar 50 jaar lid van gemengd zangkoor Tavenu 4 apr, 07:28
Afbeelding
De Zaagmolen: 's Zomers zaten we buiten te kletsen 20 mrt, 14:07
Afbeelding
Hans en Bets delen al 50 jaar lief en leed 20 mrt, 13:35
Afbeelding
Steekincident bij wedstrijd VV Prinsenland - RKVV 18 mrt, 09:07
Afbeelding
Gratis mest ophalen bij Cosun Beet Company 11 mrt, 08:59
Afbeelding
Activiteiten Samen 80 jaar vrij 11 mrt, 08:51
Afbeelding
Harddrugs gevonden in Dinteloord 11 mrt, 08:43
Afbeelding
Dinteloorder wint Oscar 11 mrt, 08:36