Stockfoto 112 Markiezaten
Stockfoto 112 Markiezaten

21-jarige Dinteloorder aangehouden in drugszaak

De politie heeft dinsdagochtend 30 mei met toestemming van de officier van justitie twee verdachten aangehouden in een onderzoek naar grootschalige drugshandel en witwassen. Een daarvan woont in Dinteloord, de ander in Antwerpen. Eerder werden in dit onderzoek al zes verdachten aangehouden, daarvan zitten er nog drie in voorarrest.

De eerste arrestaties in het onderzoek vonden plaats op vrijdag 3 februari jl. in het kader van de actiedag rond het oprollen van klanten van de criminele telefoondienst Exclu. Bij de operatie in West-Brabant werd onder meer tijdens de doorzoeking van een boerderij in de buurt van Steenbergen een geheime opslag van 1700 kilo ketamine ontdekt met een straatwaarde van een kleine 40 miljoen euro.


Aanhoudingen
In Dinteloord werd vanmorgen een 21-jarige man aangehouden. Zijn woning werd doorzocht. Er zijn diverse voor het onderzoek relevante goederen in beslag genomen. In Antwerpen werd door de Belgische politie op verzoek van de Nederlandse Justitie een 44-jarige man gearresteerd. De onderzoeksrechter daar gaat beslissen over zijn detentie en overleveringsprocedure. Ook zijn woning werd doorzocht en ook hier werden voor het onderzoek relevante goederen in beslag genomen. In Geleen werd ook nog een woning doorzocht.

Voortvluchtig
In Steenbergen werd tevergeefs getracht een verdachte aan te houden. Hij werd niet aangetroffen. Wel werd zijn woning doorzocht. Ook in Groenlo was een verdachte niet aanwezig. Twee andere verdachten verblijven vermoedelijk in het buitenland en zijn nog niet door het rechercheteam gelokaliseerd.

Afbeelding
Maximale taakstraf gevraagd voor stalking ex-vrouw 29 sep., 14:41
Afbeelding
Voor een onvergetelijke Sinterkerst 28 sep., 07:00
Afbeelding
Natuurspeeltuin en fitnessparcours steeds dichterbij 26 sep., 07:00
Afbeelding
Voor Elk-Ander loopt ruim 10.000 euro bij elkaar 22 sep., 09:28
Afbeelding
Let op: er komt weer een Garage Sale 20 sep., 07:00
Afbeelding
'Je hebt hier winkels én zit dichtbij de polder' 19 sep., 06:52
Afbeelding
Nieuwe kringloopwinkel 17 sep., 07:00
Afbeelding
Buitenschoolse opvang wordt binnenschools 9 sep., 07:00
Afbeelding
Michelle en Myrthe spelen in openluchtvoorstelling '53 8 sep., 09:29
Afbeelding
MUZA aan de Haven zit weer bomvol live muziek 8 aug., 14:26