Afbeelding

225 wandelaars en fietsen genieten van de streek

Het wandel- en fietsevenement van team Willu fysio heeft 1500 euro opgebracht voor het goede doel. De 225 wandelaars en fietsers kregen fraaie routes voorgeschoteld. Het bedrag wordt geschonken aan Colsensation. Dat is de naam van het evenement van een klim op de berg Mont Ventoux en zamelt geld in voor de strijd tegen kanker.

Met alle leden van team Willy fysio is in de weken aanlopend naar het evenement van 3 juli veel werk verzet om het tot een succes te laten worden. Er werd in de corona periode al gesproken over het event. Vervolgens kwamen de vragen over hoe en wat. Het moest natuurlijk wel op een coronaproof iets georganiseerd worden. Met de gemeente is er dan ook druk overleg geweest hoe de wandel en fiets tocht door te laten gaan. ,,Zelfs in de laatste twee weken veranderde er enorm veel, maar na dat de gemeente groen licht gaf konden we er echt werk van maken", zegt Carlo Baas. 


Schepje bovenop

De routes waren al eerder bedacht door het team. Willeke Breure heeft vervolgens contact gezocht met het waterschap om te vragen of de wandelaars lang het Volkerak mochten lopen. Normaal gezien is deze route niet toegankelijk en staan er hekken die de doorgang versperd. Nadat de goedkeuring kwam heeft Willeke samen met Monique Baas, Emina Porec en Connie Robbeson alle looproutes verder uitgewerkt. De fietsroutes zijn bedacht door Peter en Tieneke van de Merbel. Met hun connectie met de fietsdriedaagse van Voverdi hadden zij weinig moeite om daar een mooi plan voor te maken.

Het team wilde er echter nog een schepje bovenop doen. Na meer versoepelingen van de coronamaatregelen vroegen de leden aan de gemeente of alle routes via Hoeve Karolina mochten gaan om daar een rustplaats te creëren. Het team kreeg ook hier de toestemming van de gemeente en zo kon er in krap een week iedereen ingezet om de bezoekers na een tocht ook de gelegenheid te krijgen om ergens te rusten tijdens de route. Toen kwam de vraag wat er daar moest gebeuren. John van de Merbel regelde een springkussen, Lisanne van de Merbel bracht haar schminkspullen uit de kast. 


Prachtige streek

Met de aanmeldingen kwam vanaf het begin goed al gestaag binnen en de teller liep op in de laatste dagen naar de 225 mensen. Vooraf aanmelden was door de geldende maatregelen immers verplicht. Met de wandel routes van 5, 10 en 20 kilometer en de fiets toch van 36 kilometer kon men starten vanaf de fysiopraktijk van William Luijks, de naamgever van het organiserende team. Daar kregen de deelnemers onder andere van Yvanka van de Merbel de route mee en iets te eten en te drinken mee voor onderweg. De deelnemers kwam overigens niet alleen uit Dinteloord. Onder de deelnemers waren mensen uit Roosendaal, Rucphen en zelfs uit Oude Tonge. De lopers genoten met volle teugen van de route. ,,Prachtige streek’’ was de reactie van Rinus Deijkers uit Roosendaal die de 20 kilometer had gelopen. Ook Wilma Vogelaar uit Dinteloord genoot van de route. ,,Ik werd overgehaald door de foto’s op Facebook’’ zei ze.  


Een blaar 

Bij de hekken werden er trapjes neer gezet zodat alle loper er op een goede manier er over konden klimmen. Ook van de fietsroute werd er genoten. Deze liep via de suikerfabriek naar de Bovensas en via de Heen en benedensas terug naar Dinteloord. De EHBO heeft één keer hulp moeten bieden aan een loopster die een blaar kreeg. Na wat advies is deze via een kortere route teruggelopen. Op Hoeve Karolina konden alle fietsers en lopen even op adem komen en iets te drinken voor een symbolisch bedrag. Op het einde van de dag was er ruim 1500 euro opgehaald. Dit is niet het eind bedrag want ieder teamlid heeft ook zijn eigen persoonlijke acties.


Mont Ventoux 

Team Willu fysio kreeg kort geleden het goede nieuws dat de Colsensation op 17 september definitief doorgaat. De deelnemers zullen de Mont Ventoux gaan beklimmen. Dit gebeurt door een wandeling van 22 kilometer. Ook zal één teamlid de berg op gaan met de fiets en een ander teamlid gaat offroad de berg oplopen. Men kan het team volgen via hun Facebook pagina tijden hun avontuur op de Mont Ventoux. Alle deelnemers hebben ook een eigen donatiepagina op de website van Colsensation.