Vlnr: André van Bezooijen, Melchior van Slobbe,  Pieter Vlamings (voorzitter),  Peter Geilings, Rob van Bezooijen.
Vlnr: André van Bezooijen, Melchior van Slobbe, Pieter Vlamings (voorzitter), Peter Geilings, Rob van Bezooijen.

'Het blijft spannend of Muza door kan gaan, maar wij zijn er klaar voor'

De 67ste editie van de MUZA op 2, 3 en 4 september kan weer een groot muziekspektakel worden. Alle voorbereidingen zijn getroffen, de organisatie is er klaar voor en aan het publiek zal het ook niet liggen, maar of het ook daadwerkelijk door kan gaan blijft nog een tijdje spannend. ,,Dat weten we pas half augustus”, zegt voorzitter Pieter Vlamings.

Het gratis toegankelijke evenement met drie avonden vol muziek en gezelligheid vindt dit jaar voor de zesde keer plaats bij de havenkom. Een inmiddels vertrouwde locatie, ook al is het na de herinrichting nèt even anders. Toch is het al weer drie jaar geleden dat de MUZA aan de Haven plaatsvond. Door de werkzaamheden werd in 2019 tijdelijk uitgeweken naar het Raadhuisplein en in 2020 moest het muziekspektakel worden afgelast door corona. De organisatie heeft echter alle pijlen gericht op 2021. ,,We hebben de hoop dat het door kan gaan. De artiesten, de techniek, de horeca, alles is vastgelegd. Als we groen licht krijgen zijn we er klaar voor.” Door alle versoepelingen zag het er rooskleurig uit,  maar daar is sinds vorige week toch weer verandering in gekomen. ,,Naar verwachting komt er half augustus weer een persconferentie, alles hangt er van af dat stap 6 wordt ingevoerd, dat alle maatregelen volledig worden opgeheven”, licht Vlamings toe. 


Met mondkapjes geen feest

Voor de organisatie is het belangrijk dat het evenemententerrein vrij, dus zonder toegangscontrole kan worden betreden. ,,Het is een open festival en dat willen we echt zo houden en met 1,5 meter afstand en mondkapjes is het geen feest.” Aan hun enthousiasme zal het niet liggen. ,,We hebben besloten het risico te nemen en vertrouwen er op dat er meer versoepelingen komen.” In die twee jaar tijd hebben ze voldoende gelegenheid gehad om de aangepaste havenkom in gedachte in te richten. ,,We hebben net zo veel leefruimte als anders, na wat passen en meten en bepaalde aanpassingen kan alles het zelfde blijven.”

Als alles doorgaat worden de laatste dagen van de zomervakantie weer één groot feest. 


Rock, soul en disco

Het gevarieerde programma biedt artiesten en bands in allerlei genres en DJ Mathijs Pluijgers zorgt voor muziek voor, tussen en na de optredens. ,,Elke avond zijn er twee optredens, er is voor elke wat wils”. Op donderdag staan de bands Zero Friction en 100% Katoen op het programma. Beiden staan garant voor een spetterende show met muziek vol Rock met een hoofdletter R. Op vrijdag staan de bands Black Cat Bone en Zoden aan de Dijk geboekt met zowel Engels- als Nederlandstalige rock, blues en soulmuziek. Op de laatste avond, zaterdag, zorgen de band Glance en zangeres Saskia voor sensatie met pop, disco en succesvolle klassiekers. Feest DJ Mathijs Pluijgers is alle avonden van de partij. Zoals het publiek inmiddels van hem gewend is zorgt hij voor de muzikale invulling tussen de bands en artiesten en zal hij de avonden feestelijk afsluiten.


Het blijft spannend

Alle avonden beginnen om 8 uur en eindigen om 1 uur ’s nachts. ,,Alles is weer super geregeld maar het blijft nog steeds spannend of het door kan gaan. We raden iedereen dan ook aan om de media in de gaten te houden”, adviseert Vlamings namens de organisatie. ,,Maar voorlopig gaan we er nog steeds van uit dat het doorgaat, wij zijn er klaar voor!”