Jurgen Huijbregts is secretaris van de zaalvoetbalvereniging.
Jurgen Huijbregts is secretaris van de zaalvoetbalvereniging.

'We voetballen graag vaak door tot in de late uurtjes'

Het is weer gezellig druk bij sporthal en sportcafé de Buitelstee. Als het weer het toelaat wordt het terras goed bezet, en in de zaal kunnen jong en oud weer alle vormen van sport beoefenen. Zaalvoetballers uit de regio komen graag naar de thuisbasis van het Dinteloordse VV Prinsland. Jurgen Huijbregts is blij met alle bedrijvigheid.

,,We zijn zeven maanden helemaal gesloten geweest,” vertelt Jurgen, medewerker van de sporthal en secretaris van de zaalvoetbalvereniging VV Prinsland. ,,Sinds vorige maand mogen de volwassenen ook weer binnen sporten. Nu is ook publiek weer toegestaan en kan er gewoon gebruik worden gemaakt van de kleedruimtes en douches.”

De Buitelstee is een populaire locatie voor zaalvoetballers uit de regio en staat bekend om de zaal zelf, de goede faciliteiten, de service en de ongecompliceerde manier waarop geboekt kan worden. ,,De zaal wordt veel gereserveerd op maandag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag. Vaak gaat dat door tot in de late uurtjes”, zegt Jurgen. Dat er op een spiksplinternieuwe vloer wordt gevoetbald, maakt het nu nog aantrekkelijker. ,,Die is in januari gelegd en kan nu eindelijk worden uitgetest. Iedereen vindt het een hele fijne vloer.”


Thuishonk

Een groep recreatieve zaalvoetballers uit Bergen op Zoom is blij dat ze weer een balletje kunnen trappen. Bezweet nemen ze een korte pauze. ,,We hebben het echt gemist, we spelen altijd met familie en vrienden en we hebben elkaar lang niet gezien. Het is ook fijn om weer lekker te kunnen bewegen”, merkt één van hen op. ,,Dat heb ik zelf ook gemist”, vult Jurgen aan. ,,Het was zo stil. De Buitelstee is voor veel mensen hun thuishonk, ze nemen een drankje aan de bar en maken een praatje. Het is ook een sociaal uitje. En wat betreft het niet kunnen sporten was natuurlijk ook de gezondheid van groot belang.”

VV Prinsland is lange tijd niet in actie geweest. ,,We hebben vorig jaar in september nog een paar potjes gespeeld, maar daarna viel het stil en alternatieven waren er niet. We gaan er van uit dat we dit jaar in september weer kunnen starten met het KNVB competitievoetbal.” Toch hebben de spelers van de vijf Dinteloordse teams niet stilgezeten. ,,Ze spelen vrijwel allemaal ook voetbal op het veld. Daarom zijn trainingen voor het zaalvoetbal ook niet nodig, er worden alleen wedstrijden gespeeld. Thuis is dat altijd op maandagavond”, legt Jurgen uit.

Topklasse

Voor een klein dorp als Dinteloorsd scoort VV Prinsland niet slecht. Het eerste team speelt in de Topklasse van de KNVB, en ook het niveau van de andere teams ligt hoog. De vereniging heeft Hans Bolluijt als voorzitter, Jurgen als secretaris, en Paul Jacobs is de coach. ,,We wilden weer een Dinteloordse vereniging oprichten en zijn daarmee in 2007 gestart. In het verleden speelde er een op hoog niveau.” Destijds is voor geel met blauw als clubkleuren gekozen, een combinatie van de tenuekleuren van de, toen nog, twee voetbalverenigingen in het dorp. ,,Dat bleek achteraf een goede keus te zijn geweest. Na de fusie hebben zij dezelfde kleuren aangenomen.” Ook voor wat betreft de naam Prinsland overigens; de gefuseerde veldvoetbalverenigingen konden zo de naam ‘Prinsenland’ voeren.

Voor het verenigingsleven is de ‘verademing' door de aanstaand zomerstop van korte duur. Recreatief zaalvoetballen kan echter de hele zomer door. ,,We blijven gewoon open tijdens de vakantieperiode.”