Onderweg stopten de fietsers voor een drankje of een hapje.
Onderweg stopten de fietsers voor een drankje of een hapje.

Fietsfeestje stichting Joepie slaat aan ondanks regen

Ruim honderd fietsers trotseerden het druilerige weer voor de derde High Bike van Roparunteam stichting Joepie. Samen fietsten zij 1250 euro bij elkaar voor de Roparun.

De ‘tocht met verwennerij’, dit keer met een afstand van 43 kilometer, voerde langs mooie plekjes en gezellige stops met verschillende hapjes en drankjes. ,,Het weer viel wat tegen, af en toe viel er wat regen”, vertelt Caroline Bolluijt namens de organisatie. ,,Ondanks dat was de opkomst groot.” 

Voor het rondje kon op drie verschillende punten worden gestart: in Dinteloord, Oud-Gastel en Oudenbosch. De gezellige stops waren van veraf al goed te zien en vrolijk versierd in de knalroze kleur van het Roparunteam. Daar konden de deelnemers even tot rust komen en genieten van de lekkernijen die voor een groot deel ter beschikking waren gesteld door diverse ondernemers om het goede doel te sponsoren. 

Wederom werd vol lof gesproken over de High Bike. ,,Het was echt geslaagd, de reacties waren overweldigend,” vertelt Caroline enthousiast. ,,Het werd zelf een ‘fietsfeestje’ genoemd. We willen alle deelnemers, de vrijwilligers en sponsoren hartelijk bedanken.” De fietstocht is een jaarlijks terugkerend evenement, steeds op de tweede zaterdag in september. 10 September 2022 kan dus alvast in de agenda worden gezet.

Stichting Joepie doet op 2 en 3 oktober mee aan de alternatieve Roparun, van het Limburgse Landgraaf naar Rotterdam.