Charlotte en Joanna doen goede zaken met hun armbandjes.
Charlotte en Joanna doen goede zaken met hun armbandjes.

'We hebben al 13,75 euro verdiend met armbandjes'

Tijdens de garage sale van stichting Carnaval Peeloofdurp was het gezellig in de straten van Dinteloord. Bewoners zaten op stoeltjes in de voortuin met een bonte uitstalling van de meest uiteenlopende hebbedingetjes. Voetgangers en fietsers trokken voorbij met volle boodschappentassen, ze hadden hun slag geslagen. Onder meer Charlotte en Joanna deden goede zaken.

Aan een tafeltje in de voortuin van de familie van den Heuvel in de Burg. Mr. H. Popstraat maakten Charlotte en Joanna prachtige armbandjes. Het assortiment was groot, alle kleuren waren aanwezig. ,,We hebben al 13,75 euro verdiend”, vertellen ze trots. ,,Op een gegeven moment kwam er een meisje en die bestelde er vier tegelijk!” Het is gezellig druk in de tuin, familie en buren doen een ‘bakkie’. ,,En vanavond blijft iedereen gezellig hier eten”, vertelt Mirjam van den Heuvel. Charlie de hond vindt het allemaal prima en bekijkt het gezelschap, snoezend in de zon, vanuit zijn ooghoeken. ,,We hebben eigenlijk heel goed verkocht, dit jaar vooral veel boeken”, zegt Mirjam desgevraagd.

Even verderop tellen drie meisjes hun laatste centjes uit. Nog maar vijftig cent, daar koop je niet veel meer voor. Maar ze zijn al heel blij met de knuffels die ze stevig vasthouden, hun gescoorde ‘schatten'. De derde Garage Sale telde 94 deelnemende adressen. ,,Het was een super geslaagde dag”, zegt Stephan Luijkx van Carnaval Peeloofdurp. ,,We hebben het ook ontzettend getroffen met het weer.”