Prinsenland bleek niet bestand tegen het onstuimig openende WHS, dat met 8-2 zegevierde. Ook deze Dinteloordse muur schoot tekort, v.l.n.r. Joey Loonstijn, Mujib Yaqoubi, Rody van den Bergh en Dennis de Geus.

Pak slaag voor Prinsenland

Na de 2-1 zege op Kogelvangers in de eerste competitiewedstrijd kreeg Prinsenland zaterdagmiddag in Sint-Annaland een pak slaag. WHS won met maar liefst 8-2 van de Dinteloorders. Pas in de slotfase profiteerde Prinsenland van slordigheden in de defensie van de thuisclub.

De Dinteloorders bleken niet opgewassen tegen het razendsnelle spitsenduo Jasper Gunter en Arvin de Witte. De verdediging had geen vat op de dominerende thuisclub, die bij rust met 4-0 leidde. De bezoekers stelden daar maar één schot op de WHS-doelman tegenover. Na een halfuur moest Armando de Bruijn zich al laten vervangen door Tygo Loonstijn.

Na rust moest Prinsenland komen, het had niets te verliezen. WHS werd onder druk gezet, wat resulteerde in vijf hoekschoppen achter elkaar. Een schot van Jordi Monde Ewanena ging net naast, scoren lukte de Dinteloorders niet.

WHS profiteerde van de snelheid van de spitsen en zette met uitvallen Prinsenland op een grotere achterstand: 7-0. Martijn Visser viel in voor Donovan Carolus, die met slechts weinig speelminuten in de tweede helft al moest stoppen.

Ook de thuisclub zette diverse wissels in en Prinsenland profiteerde van die veranderingen. In de 73ste minuut maakte Davey v.d. Merriënboer een tegentreffer en in de 86ste minuut zorgde Derrik Vinjé voor 7-2. Een door Joey Loonstijn aangeraakte inzet van WHS resulteerde nog in een eigen doelpunt en een eindstand van 8-2. Teleurgesteld dropen de Dinteloordse spelers en supporters af, want dit was toch wel een forse nederlaag. Prinsenland staat achtste in de 3e klasse B.

Tegen Kogelvangers was Prinsenland wél de overheersende partij. Het kwam op 2-0 door Falco Wessels (strafschop) en Derrik Vinjé.