Plezier in de draaimolen.
Plezier in de draaimolen.

'Je merkt echt dat alle kinderen er aan toe zijn'

En ineens was hij er eind september, de kermis op het Raadhuisplein. Na een jaartje te hebben overgeslagen een verademing voor de liefhebbers. Geen mini-scooters voor de kleintjes of de spectaculaire Powerwip voor de wat groteren. Maar het aanbod was genoeg voor heel wat uurtjes kermisplezier. 

De draaimolen draaide ontelbare rondjes en ook de eendjes moesten er flink aan geloven. De schiettent en grijpautomaten trokken veel publiek en bij het vertier mocht een zuurstok of oliebol niet ontbreken. Tijdens de topuren waren alle botsauto’s bezet. ,,Je merkt echt dat alle kinderen er weer aan toe zijn”, zegt Ber Mobron, de exploitant van de botsauto’s. Hij komt al zo’n dertig jaar naar Dinteloord. Ondertussen wordt een mobiele telefoon afgegeven aan zijn loket, en bijna meteen door de eigenaar opgelucht weer opgehaald.

Mobron heeft tijdens de coronacrisis het hoofd met ander werk boven water kunnen houden. ,,Maar ik ben ontzettend blij dat het sinds juli weer kan, het is een manier van leven.” Pas op maandag hoorde hij dat de kermis op woensdag doorging. ,,Daarom zijn niet alle attracties aanwezig. Sommige kermissen zijn verschoven en daardoor stonden ze al elders geboekt.” Met de dranghekken rond het terrein was ook hij niet blij. Ze mochten op zaterdag, de laatste dag, weer weg toen de anderhalvemeter regel verviel. Net als velen is hij positief over de kermis. ,,Het weer was goed, het was druk en gezellig.”