Leerlingen van 't Ravelijn en alle basisscholen in de gemeente namen deel aan de jubileumsportdagen in het zwembad en op de voetbalvelden.
Leerlingen van 't Ravelijn en alle basisscholen in de gemeente namen deel aan de jubileumsportdagen in het zwembad en op de voetbalvelden.

Jubileumsportdag spettert letterlijk en figuurlijk

Zowel letterlijk als figuurlijk waren de sportdagen, die onlangs in het kader van het Jubileumjaar 2022 werden georganiseerd, een ‘spetterend’ succes. Een Sportfeest vol sport- en spelelementen voor alle leerlingen van het Ravelijn en de negen basisscholen in de gemeente Steenbergen. Voor de groepen 7 en 8 waren de sportdagen in het zwembad, voor de groepen 1 tot en met 6 op de voetbalvelden. De kinderen hebben genoten.

De leerlingen van basisschool De Regenboog hebben het ontzettend naar hun zin gehad, vertelt juf Carolijn Roks van groep 3/4. ,,Het Sportfeest voor de groepen 7 en 8 was op maandag in zwembad de Meermin in Steenbergen. Binnen het thema Highland Games moesten ze verschillende opdrachten uitvoeren op het gras en in het water waarin ze echt moesten samenwerken”, zegt ze. Ook tijdens het Sportfeest voor de groepen 1 tot en met 6 op de sportvelden van voetbalvereniging Prinsenland was samenspel belangrijk. Het enthousiasme ‘spatte' er af, hetgeen bleek uit de vele rode, bezweette gezichtjes. ,,Ze hebben heel veel gelachen en heerlijk gespeeld.” Want vooral het ‘samen' loopt als een rode draad door al de activiteiten die door het Genootschap van de Meermin worden georganiseerd in het jubileumjaar 750 jaar Steenbergen en 25 jaar één gemeente. ,,De gezamenlijke organisatie met de gemeente en de scholen ging in goede harmonie, heel leuk om zo onderling contact te hebben.” Met de Jubileum Sportdag is geschiedenis gemaakt met een blijvende herinnering voor alle kinderen. Zij kregen een bidon van het jubileumjaar.