Het nieuwe college van de gemeente Steenbergen. V.l.n.r. Maurice Remery, Eshter Prent, burgemeester Ruud van den Belt, Kees Gommeren en Nadir Baali.
Het nieuwe college van de gemeente Steenbergen. V.l.n.r. Maurice Remery, Eshter Prent, burgemeester Ruud van den Belt, Kees Gommeren en Nadir Baali.

Esther Prent wethouder en eerste locoburgemeester in nieuw college


De portefeuilleverdeling van het college is vastgesteld in de collegevergadering van dinsdag 14 juni. Het college bestaat uit burgemeester Ruud van den Belt en wethouders Esther Prent, Kees Gommeren, Nadir Baali en Maurice Remery. Esther, een geboren en getogen Dinteloordse, is de enige die uit het vorige college komt. 

De portefeuilleverdeling: 

Burgemeester Ruud van den Belt: coördinatie regionale samenwerking, apv, evenementen, verkiezingen, integrale handhaving, communicatie, personeel en organisatie, jaarverslagen, juridische zaken en relevante regiozaken.

Esther Prent (eerste locoburgemeester): jeugd, onderwijs, sport en bewegen, maatschappelijk vastgoed en beleid, volksgezondheid, dienstverlening, ict, bedrijfsvoering, Fort Henricus, relevante regiozaken. Esther werkte tussen 2005 en 2018 bij BUas (Breda University of Applied Sciences) in verschillende functies. Haar huidige nevenfuncties zijn lid van het Bestuurlijk Overleg Regionaal Educatieve Agenda (REA), lid van het gemeenschappelijk orgaan gemeenschappelijke regeling schoolverzuim en VSV Regio West-Brabant, lid van het algemeen bestuur van het West-Brabants Archief, toezichthoudend bestuurslid van de regionale scholengemeenschap ’t Rijks, lid van het algemeen bestuur van de Regionale Ambulancevoorziening Brabant Midden-West-Noord, lid van het Algemeen Bestuur van de GGD West-Brabant, lid van de Bestuurstafel sociaal domein/ jeugd en lid van de Raad van Bestuur van het zorg- en veiligheidshuis De Markiezaten. Ze woont samen met Roel en haar twee kinderen in Dinteloord. 

De overige wethouders zijn Kees Gommeren (tweede locoburgemeester): economie, financiën, omgevingswet, grondzaken, AFC Nieuw Prinsenland, vergunningen, toezicht en handhaving, zorgcentrum en relevantie regiozaken. 

Nadir Baali (derde locoburgemeester): WMO, welzijn, ro en volkshuisvesting, participatiewet, burgerparticipatie, kunst en cultuur, inclusiviteit, informatieveiligheid en privacy, vitale vesting en relevante regiozaken.

Maurice Remery (vierde locoburgemeester): verstedelijkingsstrategie, marketing, toerisme en recreatie, mobiliteit, natuur en groen, duurzaamheid, milieu en afval, erfgoed en monumenten, beheer openbare ruimte en relevante regiozaken.

Op www.gemeentesteenbergen.nl is meer te lezen over de leden van het college en hun nevenfuncties.