Esther Prent de Saboteur?

Wethouder Esther Prent staat in de finale van de Steenbergse Saboteur. De finale is zondag live te zien in het gemeentehuis. Aanmelden kan via 

ontknoping2022@gmail.com, al zijn de entreetickets bijna op. Het is ook vanaf 20.30 uur te zien op YouTube en SLOS TV. De Steenbergse Saboteur is bedacht en gemaakt door Sieb Martens voor 750 jaar Steenbergen en 25 jaar gemeente Steenbergen. Het is een spannende afvalrace à la Wie is de Mol die de gemeente Steenbergen al wekenlang in haar ban houdt.


Minder hard

Op de Tholensebrug geldt vanaf begin juli een snelheidsbeperking vanwege de plaatsing van barriers langs de vangrails. De snelheid gaat van 80 km per uur terug naar 70 km per uur, bij droog weer. Bij nat weer mag je er 50 km per uur rijden. Voor de plaatsing van de barriers is de Tholensebrug van dinsdag 5 juli 20.00 tot woensdagochtend 6 juli 06.00 uur afgesloten voor autoverkeer. Op de Vossemeersebrug komt er een gewichtsbeperking voor verkeer zwaarder dan 35 ton.


Losloopveld voor honden

Het terrein aan de Dorus Rijkersstraat, in de zomer een hondenlosloopveld en in de winter ijsbaan, is volledig afgesloten met een hek, zodat honden niet weg meer kunnen rennen. Het veld wordt ook gebruikt als speel- en sportveld. Aan de achterkant  hangen poepzakjes en bij beide uitgangen staat een prullenbak.