Het was warm tijdens de Suikerstadmars. Deelnemers complimenteerde de organisatie omdat het zo goed verzorgd was met extra water en bouillon.
Het was warm tijdens de Suikerstadmars. Deelnemers complimenteerde de organisatie omdat het zo goed verzorgd was met extra water en bouillon.

Extra water en zoute drop bij Suikerstadmars

De 58ste editie van de Suikerstad Mars zit er weer op. Hij liet even op zich wachten want twee jaar lang kon het evenement niet worden georganiseerd door stichting Suikerstad Sportief. Dit jaar namen in totaal ruim 250 mensen, jong en oud, deel aan de 3-Daagse, de Mars of de 27ste Tour. Door het extreem warme weer was de opkomst wat minder, de sfeer en het enthousiasme maakten dat ruimschoots goed.

De deelnemers spreken vol lof over de goede organisatie. Ook de lopers José de Vugt uit Oud-Gastel en Ad Gillisse uit Zegge. José, 74 jaar en een fanatiek loopster, loopt al jarenlang de Mars. Meestal de 40 kilometer maar dit keer kozen de vaste loopmaatjes voor de 25 kilometer. ,,Het was weer een prachtige route en zo goed verzorgd, overal kon je water krijgen”, vertelt José. 


Alle medailles

De beide lopers worden beide met een grote bos bloemen warm onthaald bij hun terugkeer bij sporthal de Buitelstee door Rina van Rijsbergen, de zus van José. ,,Dat hebben ze zeker verdiend”, zegt Rina. Ook Rina zelf heeft genoten van dagen, niet als loper of fietser, maar als vrijwilliger. ,,Ik heb voor het eerst bij een post gezeten samen met Tonny de Bruijn en Anneke van Bennekom, die dat al vaker had gedaan. Ik viel voor iemand in maar heb me gelijk opgegeven als vaste vrijwilliger. Het is zo leuk met alle kinderen, je maakt met iedereen een praatje, het is gezellig, echt heel leuk om te doen.” Bij de post was ook vaste deelneemster Jos Buscop langsgekomen met in haar rugzak, met terechte trots, de 46 medailles die ze door de jaren heen al bij elkaar had gelopen.


Extra water

De 3-Daagse met een afstand van 5 kilometer was op donderdag 16 juni al van start gegaan. Deze lopers werden zaterdag 18 juni, samen met die van de 10 kilometer, ‘s ochtend om 10.00 uur afgeschoten door wethouder Esther Prent. Ook sprak oud-voorzitter en vrijwilliger Dick Boterman de deelnemers nog even toe. Er werden extra maatregelen genomen in verband met het warme weer. ,,Al bij het vertrek werd gevraagd of mensen voldoende water bij zich hadden en waren er petjes beschikbaar”, vertelt Erica Verhagen van de stichting Suikerstad Sportief. De lopers voor de route van 40 kilometer kregen ook de route van 25 kilometer mee zodat ze onderweg nog konden kiezen, mocht het toch te warm zijn om de hele route uit te lopen. Bij het rustpunt bij de Bovensas konden de deelnemers bouillon krijgen. Ook de zoute drop op de diverse posten vond gretig aftrek. Verder reed er een vrijwilliger rond met extra flesjes water en kon bij Maris aan de Steenbergseweg water worden getapt.


Deelnemers

De organisatie is blij met het verloop van de dag. ,,Het aantal deelnemers was minder dan voorgaande jaren maar dat komt vooral door het warme weer. Ook is er twee jaar geen Suikerstad Mars geweest en was er tegelijkertijd een wandeltocht op het eiland Tholen.” Door de extreme warmte kozen veel wandelaars uiteindelijk voor de fietstocht. ,,Het aantal deelnemers voor de Tour van 25 en 40 kilometer lag nu een stuk hoger.” Deelnemers 25 km fietsen: 12, 40 km fietsen: 66. Deelnemers 5 km driedaagse: 82. Deelnemers 5 km wandelen: 8, 10 km wandelen: 7, 15 km wandelen: 31, 25 km wandelen: 30, 40 km wandelen: 15. Totaal 251 deelnemers. 


Hulp nodig

De organisatie wil alle vrijwilligers, verkeersregelaars, de EHBO en alle deelnemers hartelijk bedanken. Toch hoopt zij op extra hulp, met name voor het bestuur. ,,Volgend jaar hopen we ook weer ons evenement te kunnen organiseren en over twee jaar is er de zestigste Suikerstadmars. Daarvoor kunnen we nog wel wat mensen gebruiken."

Wilt u het huidige bestuur een handje helpen bij de voorbereidingen voor de 59ste editie in 2023? Opgeven kan bij Erica Verhagen (06-28205709 of

info@suikerstad-sportief.nl).