Op het Zomeravondconcert van zangvereniging Tavenu werden indrukwekkende verhalen verteld.
Op het Zomeravondconcert van zangvereniging Tavenu werden indrukwekkende verhalen verteld.

Bijna 1500,- voor Oekraïne

Het Zomeravondconcert in het Dorpshuis, dat zaterdag werd georganiseerd door zangvereniging Tavenu in samenwerking met het Ritmisch Koor Dinteloord, stond volledig in het teken van hulp aan Oekraïne. Het werd een bijzondere avond met verhalen, een sfeervol zangrepertoire én de mooie opbrengst van bijna 1500 euro.

Aan het begin van de avond gaf de Thoolse ondernemer Kees den Boer, die een hulplijn naar Oekraïne heeft opgezet, een indrukwekkend verslag van zijn ervaringen, daarbij ondersteund door beeldmateriaal. Voor de hulpverlening, waarbij ook het transportbedrijf van dorpsgenoot Jan van der Weele betrokken is, zijn de pijlen op dit moment vooral gericht op de aanschaf van tweedehands ambulances.
Na de toelichtende woorden van Kees beet Zangvereniging Tavenu de spits voor het concert af met het nummer ‘A welcome' van componist Lorenz Maierhofer. Het Ritmisch Koor maakte indruk met ‘Als wij niets doen' uit de musical Soldaat van Oranje. Ter afsluiting van het gevarieerd programma werd door de koren gezamenlijk het toepasselijke lied ‘De Speeltuin' gezongen, een lied waarin kinderen in oorlogsgebieden centraal staan. Na de optredens en het dankwoord van Els Koevoets, voorzitter van Tavenu, kreeg Kees den Boer van beide koren en van het koor Nederpop aan de Dintel, dat door omstandigheden deze avond niet kon optreden, een totaalbedrag van 943 euro overhandigd. Met het Oekraïense volkslied werd het Zomeravondconcert afgesloten. Een bijzondere en indrukwekkende avond met, inclusief de collecte, de mooie opbrengst van bijna 1500 euro.