De Dinteloordse brandweer deed in Sint-Annaland mee aan de brandweerwedstrijden.
De Dinteloordse brandweer deed in Sint-Annaland mee aan de brandweerwedstrijden.

Brandweer in laatste ronde brandweerwedstrijd

De brandweer Dinteloord stond zaterdag in de tweede gewestelijke ronde van de vaardigheidstoetsen in de klasse 112. Deze brandweerwedstrijd werd gehouden in Sint-Annaland.

De brandweerlieden kwamen in een (nagespeelde) noodsituatie terecht, waar ze snel en accuraat moesten reageren. Een elektrische auto was bij het laden in brand gevlogen. De eigenaar had brandwonden op een monteur lag aangereden op de grond. Een van de aanwezigen kon nog ontsnappen uit het brandend pand, maar zat daarna vast op een balkon. De slachtoffers werden gespeeld vrijwilligers van LOTUS.

Tien brandweerposten, die de eerste rondes al tot de besten hoorden, gingen de strijd met elkaar aan. Dinteloord had niet haar beste dag, en eindigde op de  laatste plaats. ,,Het kwartje viel even niet", verzucht Melchior van Slobbe. Toch is hij niet ontevreden: ,,We hadden al twee ronden overleefd, daardoor horen we toch bij de beste 30 brandweerkorpsen van Nederland. Dat is zeker niet slecht." 

Op de eerste plaats eindigde Amsterdam-Amstelland, op de tweede plaats Midden-West Brabant, post Waalwijk en de derde plek was voor Veiligheidsregio Hollands-midden, post Katwijk. Het ABWC (Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité) jureerde de wedstrijd. Deze landelijke organisatie bevordert de vakbekwaamheid van Nederlandse brandweerposten door het organiseren van diverse soorten vaardigheidstoetsen.