Tijdens het Kindervakantiespel is er voor kinderen van vier tot en met dertien jaar elke dag leuks te doen in en bij de feesttent. De organisatie vier dit jaar haar 50-jarig bestaan.
Tijdens het Kindervakantiespel is er voor kinderen van vier tot en met dertien jaar elke dag leuks te doen in en bij de feesttent. De organisatie vier dit jaar haar 50-jarig bestaan.

Extra feestelijke editie van jubilerend Kindervakantiespel

Alle kinderen van Dinteloord opgelet: het programma voor de jubileumeditie van de Kindervakantieweek is klaar en die wordt extra feestelijk dit jaar. Hou de laatste week van de vakantie vrij 29 augustus tot en met 2 september), want het staat bomvol leuke activiteiten binnen het thema ‘Feest mee met KVW'. Voor (oud-)bestuursleden en vrijwilligers staat een feestelijke reünie gepland op zaterdag 27 augustus.

Nu haalt het bestuur van de Kindervakantieweek in hun enthousiasme altijd al het onderste uit de kan, ter ere van het vijftigjarige jubileum wil ze nog een extra tandje bijzetten. En dat kan ook, want naar verwachting zijn er geen coronabeperkingen en kan er zorgeloos feest worden gevierd. Dit jaar wordt de Kindervakantieweek voor het eerst op de sportvelden van v.v. Prinsenland gehouden. ,,Er komt een grote tent zodat er zowel binnen als buiten activiteiten mogelijk zijn”, vertelt Ingrid van Bezooijen, voorzitter van het bestuur. 


Tropisch

Voor de kinderen van vier tot en met dertien jaar is er elke dag leuks te doen in en bij de feesttent. Op maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagochtend kan er naar hartenlust worden geknutseld en natuurlijk zal de bouwhoek waar kan worden getimmerd niet ontbreken. Op maandagmiddag is er de jacht op de Party-vos en op dinsdag de Giga-gantische Tropische Zomerspelen. De donderdag is de vaste ‘Disco-dag', ‘s middags voor de jongeren tot en met zeven jaar en ‘s avonds voor de ouderen tot en met dertien. Ook kunnen op de donderdag tussen 11.30 en 12.00 uur belangstellenden komen kijken naar de bouwwerken die de kinderen hebben gemaakt. 


Verrassing

De laatste dag, vrijdag, wordt na de prijsuitreiking en het frietjes eten altijd met veel spektakel afgesloten. Dit jaar is er een bijzondere interactieve theatershow. Woensdag staat het Verrassingsuitje gepland voor de kinderen die een weekkaart hebben. ,,We gaan met de bus weg,  maar wat we precies gaan doen blijft nog even geheim”, zegt Ingrid. Door de verschillende activiteiten is het advies om geen nieuwe of goede kleding aan te trekken, deze kan vies worden of beschadigd raken. Desondanks hoopt de organisatie dat veel kinderen weer in hun verkleedkist zullen duiken. ,,Het thema is dit jaar ‘Feest' en alles is goed, ze kunnen er iedere dag een leuke prijs mee winnen”, licht Ingrid toe.


Reünie

Kinderen die de hele week mee willen feesten kunnen zich alleen op zaterdag 27 augustus tussen 10.00 en 14.00 uur inschrijven op het terrein van v.v. Prinsenland. Een weekkaart kost 25 euro, inclusief het uitje op de woensdag. Een dagkaart á 7,50 kan zowel vooraf als op de dag zelf worden gekocht. Nieuwe vrijwilligers (vanaf 14 jaar) zijn van harte welkom. Aanmeldenkan via 06-12447310.


Op zaterdag 27 augustus staat er een feestelijke reünie ter ere van het 50-jarig jubileum op het programma voor alle bestuursleden en vrijwilligers van de afgelopen vijftig jaar. De reünie vindt plaats op het terrein van v.v. Prinsenland tussen 14.00 en 16.00 uur. 

Aanmelden kan tot 20 augustus via kvwdinteloord@hotmail.com.