Volharding 75 jaar tijdens feestelijk Havenconcert

Harmonie Volharding Dinteloord organiseert zaterdag 9 juli haar sfeervolle Havenconcert bij de havenkom. Deze keer met een extra feestelijk tintje in verband met het 75-jarig jubileum van de vereniging. 

De eerste noten zullen vanaf 17.00 uur te horen zijn van de Dinteloordse schoolorkesten. Om 19.00 uur zet het Opleidingsconcert in, gevolgd door het grote Harmonieorkest. Vanaf 21.30 uur vult coverband Rain de rest van het programma tot 23.00 uur. Zowel de jaarlijkse Havenconcerten als de viering van het jubileum moesten noodgedwongen meerdere malen worden uitgesteld. Het belooft dan ook weer een ouderwets gezellige avond te worden vol live muziek en sfeer, hapjes en drankjes. De toegang is gratis.

De harmonie ontstond op 2 juli 1945 tijdens een vergadering met oud-leden van de vooroorlogse fanfare Excelsior en het Oranjecomité. Ongeveer 37 mensen gaven zich op om lid te worden. Het allereerste optreden van deze nieuwe harmonie was een sinterklaasoptreden in december 1945. De harmonie werd een graag geziene gast bij jubilea, festivals, taptoes en nog vele andere. Ook uitnodigingen uit het buitenland verschenen. De laatste jaren heeft Volharding  zich met optredens gefocust op Dinteloord en omgeving.