Brons op NK voor Marijke Wijnmaalen

Marijke Wijnmalen uit Dinteloord behaalde op het NK Atletiek een bronzen medaille bij het polsstokhoogspringen. Ze sprong daar 4.05.

Twee jaar geleden raakte Marijke geblesseerd aan haar heupheffers. Inmiddels is ze weer helemaal fit. ,,Ik spring nog met kortere stokken, omdat we het langzaam willen opbouwen", vertelt ze. ,,Maar in principe ben ik blessurevrij. Behalve van zenuwen had ik tijdens het NK nergens last van. In het begin had ik even moeite met springen, maar daarna ging het prima." Ze had wel verwacht bij de eerste drie te komen. ,,Ik wist wel dat het tussen Femke Pluijm, Killiana Heijmans en mij zou gaan. Wij drieën zijn toch een klasse apart, we liggen heel dicht bij elkaar." Haar persoonlijk record staat op 4.25, maar ze denkt dat er nog wel meer in zit. ,,Ik denk 4.40, misschien 4.50. Niet meer dit jaar, maar als ik zo door ga denk ik dat er volgend jaar nog mooie dingen te gebeuren staan."


Vakantie

Zondag heeft Marijke een competitiewedstrijd bij Spado in Bergen op Zoom, daarna gaat ze op vakantie. ,,Ik ben de afgelopen twee jaar alleen bezig geweest met revalideren, dus nu heb ik het wel een beetje verdiend", lacht ze. Maar zelfs in haar vakantie is ze met sport bezig: ,,Ik denk da tik naar Munchen ga, naar het EK Atletiek. Wat teamgenoten aanmoedigen. Een strandvakantie is niks voor mij, ik wil graag iets doen. Misschien gaan we nog een dagje zeilen."

Marijke komt uit voor de Amsterdamse atletiekvereniging Phanos. Ze trainde lang in Amsterdam maar is inmiddels voor haar sport verhuisd naar België en woont nu in Leuven, waar ze fulltime traint. Wel is ze nog regelmatig in Dinteloord, waar haar ouders nog wonen. ,,Leuven is een hele leuke stad, om te wonen en om te trainen. Het is een kleine stad, al mijn vrienden daar wonen op vijf minuten afstand. Maar ik ben toch zeker wel om de week in Dinteloord. Mijn ouders gaan ook altijd mee naar wedstrijden, daar genieten zij ook van." Ze is blij dat ze weer terug is na haar blessure. ,,Ik vind de sport nog steeds ontzettend leuk."