Mark Suijkerbuijk is de nieuwe directeur van basisschool De Regenboog: ,,Juist het kleinschalige geeft de school zijn charme."
Mark Suijkerbuijk is de nieuwe directeur van basisschool De Regenboog: ,,Juist het kleinschalige geeft de school zijn charme."

Meester Mark voelt zich al thuis op obs De Regenboog

In april van dit jaar nam directeur Fons Neelen afscheid van openbare basisschool De Regenboog aan de Burgemeester Meester H. Popstraat 2 in Dinteloord. Mark Suijkerbuijk volgde hem op. Inmiddels is meester Mark al een bekend en vertrouwd gezicht voor de kinderen en de leden van het team, maar graag stelt hij zich alsnog even voor.

Met de woorden ,Mijn naam is Mark Suijkerbuijk, directeur van deze kleurrijke en gemotiveerde school’ stelt meester Mark zich voor op de site van de school. Niet alleen ‘kleurrijk’ omdat de school, door de nauwe samenwerking met de inpandige kinderopvang tot Kindcentrum Kleurrijk is omgedoopt, maar ook door het kleinschalige karakter. ,,Naast de samenwerking met onze partners van Kibeo geeft juist het kleinschalige de school zijn charme”, licht hij enthousiast toe. ,,We willen het beste voor het kind, het kind staat centraal. Het is tenslotte het kostbaarste bezit van de ouders. De school telt nu zo’n 65 leerlingen en je kent elkaar snel, het biedt een bekende en vertrouwde omgeving.” Voor wat ‘een gemotiveerde school’ betreft spreekt hij niet alleen namens het team en de kinderen. Meester Mark is zelf ook zeer gedreven en dat blijkt uit alles. ,,Ik geniet er van en wil blijven innoveren en investeren”, zegt hij.



België

Meester Mark, nu 56 jaar oud, woont in Wuustwezel in België. Dinteloord en omgeving zijn voor hem echter niet onbekend. ,,Ik kom oorspronkelijk uit Nieuw Vossemeer en ging naar school in Steenbergen en Bergen op Zoom. Ik wilde altijd al het onderwijs in en na de PABO ben ik bij basisschool Op Dreef in Putte gestart. Na een periode van twee jaar ben ik naar de Kreek in de wijk de Bergse Plaat in Bergen op Zoom gegaan. Een nieuwe basisschool, waar ik met drie collega’s startte met ongeveer veertig leerlingen wat in dertig jaar uitgroeide tot 350 kinderen.” Naast voor vrijwel alle groepen voor de klas te hebben gestaan nam Mark Suijkerbuijk later ook andere taken op zich. ,,Als IB-er (Intern Begeleider, red.) ben ik zo’n tien jaar geleden ook nog werkzaam geweest hier bij de Regenboog. In een later stadium werd ik teamleider en ben ik de opleiding Schoolleider gaan volgen.” 

Na een inwerkperiode nam meester Mark officieel per 1 mei dit jaar het stokje over van directeur Fons Neelen, die na een periode van zes jaar bij basisschool De Regenboog en basisschool Parelmoer in Yerseke met pensioen ging.  Meester Fons, 65 jaar oud en woonachtig in Bergen op Zoom, vond het na 44 jaar wel mooi geweest. Hij kan nu meer tijd besteden aan kinderen, kleinkinderen en zijn hobby's fotografie en computeren.


Pittig jaar

Vol vertrouwen en enthousiasme start Mark straks het nieuwe schooljaar. ,,Het afgelopen jaar was een pittig schooljaar door corona. De band metde ouders is noodgedwongen afgenomen en die kan nu weer aansterken. We starten het nieuwe schooljaar met een goede bezetting en ikzelf zal steeds afwisselend twee of drie dagen op school aanwezig zijn zodat ik iedereen zoveel mogelijk kan zien.” Meester Mark voelt zich al behoorlijk thuis in zijn functie als directeur en op de school. Maar mocht hij eventueel even in moeten vallen voor de klas, dan vindt hij dat helemaal niet erg. ,,Dat vind ik nog steeds heel erg leuk, je leert de kinderen dan toch beter kennen. En daar geniet ik altijd weer van.”