De fietsdriedaagse sloot af met een spectaculaire vuurwerkshow van vuurkunstenaar Mira uit Tsjechië. Dit ter gelegenheid van de 25e editie en het 45-jarig bestaan van Voverdi.
De fietsdriedaagse sloot af met een spectaculaire vuurwerkshow van vuurkunstenaar Mira uit Tsjechië. Dit ter gelegenheid van de 25e editie en het 45-jarig bestaan van Voverdi.

Spectaculair vuurwerk bij afsluiting van Fietsdriedaagse

Eind juli werd voor de 25e keer de Voverdi Fiets3daagse georganiseerd. Met drie dagen mooi fietsweer, mooie routes, verrassende stops en veel verwennerij wederom een groot succes waar maar liefst zo’n 300 deelnemers van genoten. Vooral de feestelijke afsluiting vol vuur en muziek zal hen nog lang heugen.


De zadelpijn, voor wie er last van had, zal inmiddels wel verdwenen zijn maar de herinnering aan de jubileumeditie van de Voverdi Fiets3daagse zal nog lang blijven voortduren. Deze was dit jaar extra feestelijk, en niet alleen omdat het de 25ste editie was maar ook omdat Volleybalvereniging Voverdi 45 jaar bestaat. In tegenstelling tot vorig jaar, toen de dinsdag werd geannuleerd omdat het slecht weer was, was het dit jaar perfect fietsweer. Er stond de eerste avond een lange file, tot buiten toe, met deelnemers die zich in wilden schrijven bij sporthal de Buitelstee. ,,Het is drie dagen lang schitterend fietsweer geweest”, laat Peter Willemse, voorzitter van de organisatie weten.


Dorpjes

De tochten, steeds van zo’n 30 kilometer, voerden langs gezellige dorpjes en langs groene polders in de omgeving van Dinteloord. De grote opkomst zorgde steeds voor een gezellige drukte bij de rustpunten waar, met medewerking van verschillende bedrijven, even wat gegeten en/of gedronken kon worden. Ook het ijsje dat op meerdere plaatsen werd aangeboden was een welkome versnapering. De rustpunten zelf waren vaak al een bezienswaardigheid op zich, zoals de idyllische Prullenkast en het imponerende fort Sabina waar de fietsers door piraten werden ontvangen. De vrijwilligers die de posten bemanden genoten op hun beurt van de bedrijvigheid en goede sfeer. En juist die sfeer weet de organisatie er jaarlijks goed in te brengen. Naast de mooie routes trekt ook die factor een vaste schare aan deelnemers die de driedaagse niet willen missen. Sommigen van hen hadden zelfs tijdens de tochten een bloemenketting omgedaan en de beide Peters van de organisatie, Brands en Willemse, deden daar met een pruik en rokje van stro nog een schepje bovenop.

Xamme Ramme

Elke avond bleef nog menig deelnemer napraten met een drankje op het gezellige terras van de Buitelstee. Vooral de laatste avond was dat het geval want de organisatie had een knallende afsluiter beloofd. ,,We hebben afgesloten met een optreden van Xamme Ramme, een percussiegroep van 20 mensen uit Oudenbosch”, vertelt Peter Willemse. ,,De opzwepende en vrolijke drummuziek zorgden voor een feestelijk sfeertje. Daarna gaf vuurkunstenaar Mira uit Tsjechië een spectaculaire show.” Er werd wat plaats gemaakt voor zijn spettende vuurwerk dat, bij de invallende schemering, nog beter tot zijn recht kwam. Met recht een knallende en spetterende afsluiting van de succesvolle jubileumeditie.
Mede dankzij de sponsoring van de Dinteloordse middenstand en boerderijwinkels in de omgeving laat de organisatie weten. ,,Dankzij hun hulp hebben we flink uit kunnen pakken tijdens de jubileumeditie”, zegt de voorzitter ,,Volgend jaar zal fietsdriedaagse iets soberder zijn. Of misschien toch ook maar niet, want deze driedaagse was wel heel erg leuk.” En de organisatie kennende zullen ze, met hun onuitputtelijke enthousiasme en fantasie, ook in 2023 vast weer met leuke verrassingen komen.