Er was voor jong en oud van alles te beleven op de Dinteloordse kermis.
Er was voor jong en oud van alles te beleven op de Dinteloordse kermis.

De kermis was een feestje

De liefhebbers van de kermis konden hun ‘spaarvarken stukslaan’ en hun hart weer ophalen vorige week. De vrolijke muziek, de uitnodigende attracties én het onverwacht milde weer, met een regelmatig doorbrekende zonnetje, zorgden voor veel plezier voor jong en oud.

Bij het naderen van het Raadhuisplein kwamen de vrolijke klanken én de geur van de oliebollen je al tegemoet. Want die horen er voor veel bezoekers bij, evenals een zuurstok voor de kleintjes. De uitbaatster van de zuurstokkenkraam begroet haar klanten met een vriendelijke glimlach. ,,Het is een fijne kermis zo, de sfeer is goed en het weer zit ontzettend mee. Alleen de eerste middag, woensdag, was het regenachtig, maar kwam er toch nog aardig wat publiek. En tot en met vandaag (zaterdag, red.) draaien we prima.” 


Draaimolen

De allerkleinsten vermaakten zich in de prachtige draaimolen en draaiden glunderend rondjes in een sportwagen, op paardjes of de scooter. Hun oog viel daarna al snel op de kraam met eendjes, daar wilden ze maar al te graag naar vissen en daarna een mooi cadeautje uitzoeken. Voor het wat groter publiek was er volop keus. Bij de schiettent, de ‘grijpers’, en de botsauto’s was het vaak druk. Het ‘Escape’-kasteel zorgde voor hilarische momenten en dat gold ook voor het Super Mario Jump-spel, waar deelnemers over de ronddraaiende balk moesten springen. En dat viel niet mee! De vaste kermisklanten troffen dit jaar veel nieuwe gezichten onder de exploitanten, maar het aanbod van attracties bleek dit jaar zeker geslaagd. Nu is het weer wachten tot volgend jaar… ?’