Er waren hapjes uit diverse culturen, want via de connecties met Vluchtelingenwerk waren namelijk de nieuwe Dinteloorders gevraagd om iets lekkers te maken.
Er waren hapjes uit diverse culturen, want via de connecties met Vluchtelingenwerk waren namelijk de nieuwe Dinteloorders gevraagd om iets lekkers te maken.

Burendag een groot succes

De Burendag in het Dorpshuis op zaterdag 24 september werd een gezellig ‘bakkie bij de buren’ ,maar dan in het groot. Precies zoals de organisatie had gehoopt, een middag om elkaar te ontmoeten en beter te leren kennen, om te verbroederen. Ongedwongen gezelligheid met muziek, lekkere hapjes en drankjes en spelletjes voor jong en oud.

Bezoekers werden ontvangen met de vrolijke klanken van het draaiorgel. Aan de tafels zat menig buur te kletsen, anderen lopen overal even langs, spelende kinderen zorgen voor een extra vrolijke noot. ,,We zijn ontzettend blij dat er zo'n grote opkomst is”, vertelt Ingrid van Bezooijen enthousiast. Met zo'n 250 man, schat Maartje Bolluijt, de uitbaatster van het Dorpshuis, is het behoorlijk druk. Er valt dan ook genoeg te zien, te doen én te snoepen. Een lange buffettafel stond vol hapjes. ,,En buiten staat een poffertjeskraam”, vertelt medeorganisator Carlo Baas, die geniet van de gezelligheid. Kinderen konden geschminkt worden en halverwege de middag was er een spetterend optreden van kinderen van Dansschool Caroline. 

,,Het was echt een groot succes en de reacties waren heel enthousiast”, vertelt Ingrid. Samen met Carlo Baas, Sanneke Breure en Nicole van Tilburg is zij lid van het Genootschap van de Meermin, destijds opgericht om activiteiten te organiseren in het kader van het jubileumjaar 750 jaar Steenbergen en 25 jaar gemeente Steenbergen. ,,Vanuit de gemeente is, samen met lokale ondernemers en vrijwilligers, in elke kern voor het eerst een Burendag georganiseerd.” En zowel de organisatie als de bezoekers hopen dat de Burendag een vervolg gaat krijgen. ,,Hoe we dat in het vat gaan gieten, weten we nog niet”, vertelt Ingrid. ,,Maar we willen dan iedereen oproepen om iets lekkers te maken en mee te nemen.”