Ginger Huijbrechts woont zes jaar in Dinteloord en dat bevalt haar prima. ,,Het is hier lekker rustig, maar je hebt wel veel winkels."
Ginger Huijbrechts woont zes jaar in Dinteloord en dat bevalt haar prima. ,,Het is hier lekker rustig, maar je hebt wel veel winkels."

Jeugd in Dinteloord: Ginger (18) werd gescout voor een baan

Voor de rubriek ‘Van wie bende gij d'r een'’ gaan we langs bij jonge Dinteloorders die aan het begin van hun leven staan. Wat houdt ze bezig? Wat vinden ze belangrijk? Waar willen ze naar toe? Deze week: Ginger Huijbrechts (18).

Van wie ben jij er een?

Mijn vader is Arien Huijbrechts, hij is directeur van Harley Davidson Rotterdam. Mijn moeder is Marit Huijbrechts, zij werkt bij Mercedes Benz in Breda. Ik heb een zusje van dertien, Robin.


Zit je op school of werk je?

Nou, ik heb havo gedaan op het Norbertus Gertrudislyceum in Roosendaal. Tijdens mijn bijbaantje in restaurant Havenzicht werd ik benaderd door twee vaste klanten: of ik niet als accountmanager bij hun detacheringsbureau wilde komen werken. Via hen kon ik dan ook een studie Bedrijfskunde volgen. Ik vond het echt superleuk werk, maar ook lastig. Je wordt als jong meisje zó het bedrijfsleven ingegooid. Uiteindelijk bleek ik toch niet zo goed op mijn plek bij het bedrijf. Dus ben ik er inmiddels mee gestopt.


En wat ga je nu doen? 

Dat weet ik nog niet. Via LinkedIn ben ik benaderd door een ander bedrijf. Ik ga het gesprek wel aan, maar ik leg me nog niet vast. Eerst wil ik even goed nadenken over wat ik wil, ook eens kijken naar studies want zonder baan kon ik niet meer op Bedrijfskunde blijven. Maar ik ben er wel achter gekomen dat dat ik best commercieel ben ingesteld.


Dus voorlopig zit je thuis op de bank?

Haha nee, dat is niks voor mij. Ik pas al sinds mijn dertiende op, op zo’n beetje alle baby’s in Dinteloord. Dus heb ik al mijn vaste oppasadressen geappt en gezegd dat ik beschikbaar ben. Tot ik een nieuwe baan of studie heb, wil ik wel actief blijven.


Heb je hobby’s? 

Ik dans graag. Toen ik klein was, deed ik dat op een dansschool, nu gewoon met vriendinnen bij het uitgaan, of thuis.


Ben je een echte Dinteloordse?

Nee, ik ben geboren in Breda en ik heb in Roosendaal en Zeeland gewoond. Nu wonen we met ons gezin zo’n zes jaar in Dinteloord en dat bevalt ons prima. 


Wat is er leuk aan Dinteloord?

Het is er lekker rustig, maar je heb wel veel winkels. En het ligt heel centraal, wat fijn is omdat ik nog geen rijbewijs heb. Je bent zo in Steenbergen, Bergen op Zoom of Roosendaal. 


Zijn er dingen die je mist in het dorp?

Het uitgaansleven is hier niet veel, dat is jammer. Dan ga ik liever naar Breda of Roosendaal. 


Waar kijk je naar uit?

Naar het moment dat ik op mezelf ga wonen. Ik heb het heel goed thuis, maar daar kijk ik echt naar uit. Mijn vriend komt uit Rotterdam, ik zou graag in de buurt van een grote stad wonen. Rotterdam, maar het kan ook Breda zijn. Ik schat dat ik nog een jaar of vier thuis woon, zodat ik goed kan sparen en dat we dan een huis kopen.


Wil jij ook in deze rubriek?

Geef je dan op via 0166 657184 of mail naar

westbrabander@eendrachtbode.nl..