De expositie van Jos Buscop en Bram Muskens is te zien in de Petrus en Pauluskerk.
De expositie van Jos Buscop en Bram Muskens is te zien in de Petrus en Pauluskerk.

'We verzinnen samen wat we uit willen beelden'

De gehele maand november exposeren Bram Muskens en Jos Buscop, bewoners van de SDW, in de voormalige Petrus en Pauluskerk. Te bewonderen zijn kleurrijke taferelen, zowel van eigen hand als kunstwerken die beide schilders samen hebben gemaakt.

Jos Buscop (63) staat bekend om haar handgemaakte wenskaarten die ze regelmatig bij activiteiten in Dinteloord te koop aanbiedt. Daarnaast maakt ze veel schilderijen en doet ze aan diamant-painting. Regelmatig gebruikt ze daarbij een voorbeeld, maar vaak gebruikt ze ook haar fantasie. Vooral als het gaat om schilderijen die ze samen met Bram maakt. 

Als bewoners van de woonlocatie van de SDW bleken ze de liefde voor creatief bezig zijn te delen. Jos en Bram Muskens (46) maken al jarenlang schilderijen samen en gebruiken daarbij acrylverf. Een mooi voorbeeld daarvan is het grote doek van de Titanic (zie foto). Met drie doeken wordt het verhaal van de tragedie verteld, waarbij het derde doek nog even op zich laat wachten, dat is nog in de schetsfase. ,,We verzinnen samen wat we uit willen beelden en daarna maakt Bram een schets”, vertelt Jos. ,,Daarna schilderen we het samen in.” Naast schilderen houdt Bram zich ook bezig met modelbouw. 

De kleurrijke selectie schilderijen van de creatieve Jos en Bram zijn nog de hele maand november te bezichtigen in de Petrus en Paulus op woensdag- en zondagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.