Pakjes gezonken, kwijt op het vliegveld. Maar Sinterklaas verzekert de kinderen van Dinteloord dat het wonder boven wonder altijd weer goed komt. Ook dit jaar.
Pakjes gezonken, kwijt op het vliegveld. Maar Sinterklaas verzekert de kinderen van Dinteloord dat het wonder boven wonder altijd weer goed komt. Ook dit jaar.

Even facetimen met de Sint: 'Ja hallo, met Sinterklaas …’

Sinterklaas wordt op zaterdag 19 november in Dinteloord verwacht. Afgelopen zaterdag kwam hij aan in Nederland, in Hellevoetsluis en deed hij ook de Steenbergse haven all aan. Hij heeft het natuurlijk razend druk, maar vond toch even tijd om vanuit het Grote Pietenhuis met de Westbrabander te FaceTimen. Het werd een exclusief interview, speciaal voor alle kinderen uit Dinteloord.

Door Karin Lagendijk


Hallo Sinterklaas, wat fijn dat we u alvast even kunnen spreken. Hoe gaat het met u?

Beste Karin, wat ontzettend leuk om je weer even te zien en te spreken. Met mij gaat het heel goed, dank je wel. Hahaha, al heb ik wel nét iets te veel van de speculaas gesnoept. Daar ben ik ook zó dol op, ik kan er gewoon niet af blijven!


Wij kijken uit naar uw komst, Sinterklaas. Heeft u ons een beetje gemist?

Ja zeker wel! Maar dan vooral de kinderen natuurlijk. Ik ken ze allemaal, maar zouden ze mij nog kennen, daar maak ik me wat zorgen om. De allerkleinsten hebben me nog nooit een handje kunnen geven. De laatste twee jaar was dat wat lastig met al die regeltjes. Ik ben heel blij dat alles nu weer kan en we weer gewoon met de boot naar Dinteloord kunnen komen.

Nou gaat er eigenlijk elk jaar wel iets mis. Hebben de Pieten alles dit jaar onder controle?

Nou ja, enigszins hahaha. Eerst waren alle pakjes gezonken met de boot en daarna weer kwijt op het vliegveld. Maar zo is het elk jaar wat, ik ben wel wat gewend op mijn oude dag. Ik wil de kinderen van Dinteloord graag gerust stellen hoor, want wonder boven wonder komt het toch echt altijd weer goed. Dat zal ook dit jaar zo zijn.


Er waren ook problemen met hoge energieprijzen, hoe zit dat dan precies?

Ja, daar maakte de Regelpiet zich wel serieus zorgen om, dat het misschien te koud zou zijn op de boot en voor alle kindjes in het Dorpshuis. Maar hij komt altijd weer met een oplossing. Ik hoorde iets over zonnepanelen en fietsende Pieten om extra stroom op de wekken, daar ben ik zelf ook razend benieuwd naar eigenlijk. Ik heb in ieder geval wat extra lange onderbroeken meegenomen. O ja, en een heerlijk warme blauw-witte sjaal, die heeft Prins Siem dun Eerste speciaal voor mij naar Spanje gestuurd, echt heel attent. Die houdt mij lekker warm, daar ben ik heel blij mee.


Dus u heeft er wel vertrouwen in dat het goed komt?

Ja zeker, het komt altijd goed. Met zo’n twintig van mijn Pieten stap ik weer over in de boot van Reinier van der Zee, want de grote boot past in Dinteloord niet in de haven. Maar hoe leuk ik dit ook vind, ik moet toch even vragen of het interview nog lang duurt, want ik heb het echt heel erg druk in deze tijd.


Dat zal zeker Sinterklaas, u heeft vast nog heel veel te doen.

Jaja, we gaan straks nog de daken op om de schoentjes te vullen. Waar ik kan, klim ik zelf naar boven en Ozosnel gaat dan natuurlijk ook mee. Niet mee naar Dinteloord tijdens de intocht, hoor, hij past er op de andere boot echt niet meer bij. Die mag dan een middagje uitrusten in zijn stal.


Kunt u dat allemaal wel volhouden Sinterklaas?

Jazeker wel, ik heb bijna een jaar lang uit kunnen rusten. Dus nu ben ik zo fit als een hoentje.


Het verbaast me eigenlijk een beetje dat u zelf FaceTimet, mag ik dat zeggen Sinterklaas?

Hahaha, je moet wel met de tijd meegaan natuurlijk. Maar alle verlanglijstjes en tekeningen die ik krijg staan nog gewoon op papier en dat zal altijd zo blijven. En dat is maar goed ook, stel je voor dat de stroom komt uit valt.


Nu bent u natuurlijk bijna jarig, heeft u zelf nog wensen?

Nee hoor, ik hoef helemaal niets. Het enige dat ik hoop is dat er weer veel kinderen naar de haven van Dinteloord komen. Om al die blije gezichtjes te zien, dat is voor mij het mooiste cadeau, daar geniet ik enorm van. Als ik dan iets op mijn verlanglijstje zou zetten, dan zijn het veel handjes om te schudden, met zo veel mogelijk kinderen op de foto, veel mooie tekeningen ontvangen en samen genieten van de mooie liedjes die altijd gezongen worden.


Mag ik u hartelijk bedanken voor uw tijd, Sinterklaas. Tot zaterdag!

Jij ook bedankt, ik vond het een heel gezellig gesprek. Doe iedereen in Dinteloord maar alvast de groetjes van mij en van de Pieten. Ik ga nu gauw weer verder met mijn werk… of zal ik eerst nog een stukje speculaas nemen…


De intocht van Sinterklaas is op zaterdag 19 november om 14.30 uur bij de havenkom. Om 15.00 uur start de Sinterklaasmiddag in het Dorpshuis. Kaartjes hiervoor à 2 euro zijn vooraf verkrijgbaar bij de Hubo, Keurslager Littooij en For More of op de middag zelf aan de deur.