Mariëtte vindt dat het tijd wordt voor andere dingen. ,,Ik zou graag weer eens gaan golfen of een grote puzzel maken aan de keukentafel."
Mariëtte vindt dat het tijd wordt voor andere dingen. ,,Ik zou graag weer eens gaan golfen of een grote puzzel maken aan de keukentafel."

Beauty Studio Mariëtte sluit eind december haar deuren

Mariëtte de Roo-Schetters, bekend van Beauty Studio Mariëtte in de Oostzijstraat, stopt er mee. Na 29 jaar neemt zij met gemengde gevoelens afscheid van haar werk en vaste clientèle. Haar laatste werkdag is op 21 december, daarna sluiten de deuren. ,,Ik heb het altijd met heel veel liefde gedaan, maar nu is het tijd voor andere dingen”, vertelt ze.

Mariëtte vierde in 2018 haar 25-jarig jubileum en is dus al 29 jaar werkzaam als schoonheidsspecialiste. ,,Ik wilde altijd al een eigen zaak”, zegt ze. ,,Ik deed kantoorwerk om te sparen en na het afsluiten van de opleiding voor schoonheidsspecialiste ben ik vanuit huis gestart.” Na dertien jaar betrok ze het pand in de Oostzijstraat, nu al zestien jaar een vertrouwd adres in het dorpsbeeld. Wie er binnenstapt wordt hartelijk verwelkomd door Mariëtte én de ontspannende muziek. Voor Mariëtte zelf minder ontspannend, want het is een druk bestaan. Naast de dagelijkse beslommeringen heeft ze vele trainingen gevolgd, stagiaires begeleid en zelf ook les gegeven. Naast het aanbrengen van bruids- en galamake-up, de basisverzorging en ontspanning gaat het in de beauty studio vooral om het oplossen van problemen. En juist daarin vindt Mariëtte voldoening. ,,Denk bijvoorbeeld aan acné, eczeem, extreme veroudering van de huid, overbeharing, pigmentvlekken of adertjes.”


Intensief 

,,Het werk is zeer intensief als je alleen bent", vindt Mariëtte. ,,Naast de openingstijden van de winkel en de behandelingen heb je te maken met inkoop, bestellingen verwerken en de schoonmaak. Daarnaast komt ook nog het bezoek aan beurzen, het volgen van trainingen en natuurlijk deelname aan bijvoorbeeld de braderie en kerstmarkt. Ontzettend leuk om te doen, maar ook erg druk. Gelukkig kon ik jarenlang rekenen op de steun van mijn man René en zoons Lars en Ralph.” Mariëtte vindt het tijd voor andere dingen. ,,Ik ben nu nog gezond, nu kan het nog. Ik wil meer tijd doorbrengen met mijn man, kinderen en mijn kleinzoon. Leuke dingen doen zoals werken in de tuin, varen, met de hond naar het strand, winkelen, sporten en vaker op familiebezoek. Ook zou ik graag weer eens gaan golven of een grote puzzel maken op de keukentafel.”


Emoties

De vaste clientèle van Beauty Studio Mariëtte is een aantal maanden geleden al op de hoogte gebracht van de sluiting. ,,Ik wilde ze graag de gelegenheid geven om nog afspraken te maken, vooral rond de kerstperiode is het altijd erg druk”, licht Mariëtte toe. De sluiting maakt bij sommigen klanten én Mariëtte best wat emoties los. ,,Sommige klanten komen al 29 jaar regelmatig voor een behandeling en de volgende generatie soms ook. Je hebt eigenlijk een band met al je cliënten. Ze vinden het heel jammer, maar begrijpen het en gunnen het me van harte.”

Ook al kijkt Mariëtte uit naar een rustigere periode, met enig weemoed neemt ze afscheid. ,,Het werk zelf heeft me altijd veel voldoening gegeven.” Ook al verwacht Mariëtte haar vaste klanten die in Dinteloord wonen nog wel eens tegen te komen, ze zal hen oprecht missen. ,,Ik wil hen allen hartelijk bedanken voor hun vertrouwen en de leuke en vaak lieve gesprekken.” Het definitieve afscheid is over een paar weken, de deuren van de studio sluiten op 21 december. Van rust is nog even geen sprake, Mariëtte's agenda is volgeboekt tot de laatste dag.