Zakelijke relaties leveren goederen aan Piet Pietjouw voor Oekraïne.
Zakelijke relaties leveren goederen aan Piet Pietjouw voor Oekraïne.

Hulp Oekraïne gaat door

De inzameling van hulpgoederen voor Oekraïne gaat, ook vanuit Dinteloord, onverminderd door. Ook Piet Pietjouw zet zich hiervoor in. Deze week leverde hij 29 dozen met nieuwe dameskleding.

De dameskleding in allerlei maten is nog nieuw, het kaartje zit er nog aan. Zo'n tweeduizend broeken, rokken, jurken, bloezen en truitjes. ,,Dit is al de derde keer dat ik van deze importeur een grote partij kleding heb gekregen”, vertelt Pietjouw. Hij krijgt de donaties voor Oekraine van zijn zakelijke relaties. ,,Binnenkort verwacht ik weer een grote partij kaas.” De aard van de donaties lopen uiteen, maar alles is welkom. ,,Waar nu met name behoefte aan is, zijn generators. Er wordt ook geld gedoneerd en daarmee kunnen die worden aangeschaft.”

De dozen, die zolang in het Hervormd Centrum stonden opgeslagen, worden daar opgehaald door medewerkers van Arjan van Dijke uitSint-Annaland. Namens de stichting Metadidomi Foundation gaat het van daaruit op transport naar Oekraïne. De zoon van Van Dijke, Evert, is boer in Oekraïne, dus de lijnen zijn kort. ,,Hier vandaan rijden wekelijks vrachtwagens naar Zjytomyr en vandaar worden de goederen verder Oekraïne in getransporteerd.” Pietjouw is blij dat hij op deze manier zijn steentje bij kan dragen.