Eerste nederlaag Prinsenland

Prinsenland blijft nog koploper in de derde klasse B, maar de eerste nederlaag was zaterdag een feit. In Kapelle werd het 3-0 voor de Zeeuwse nummer 4 van de ranglijst. Moc heeft evenveel punten (15) als de Dinteloorders, maar een wedstrijd meer gespeeld. Halsteren is derde met 13 punten uit 6 wedstrijden.

Het was een verrassende uitslag voor Prinsenland. Ook het nog ongeslagen record van doelman Pietersma ging verloren. Hij haalde een speler van Kapelle onderuit om een foute terugspeelbal te herstellen, maar een strafschop was het resultaat: 1-0 in de dertiende minuut. Nog voor rust werd het 2-0, toen Pietersma een vrije trap losliet en Kapelle in tweede instantie scoorde. De Dinteloorders stelden daar niets tegenover. De thuisclub was heer en meester.

Prinsenland wist wat het te doen stond in de tweede helft. Derrik Vinjé was nog het dichtst bij een doelpunt, maar hij scoorde niet. Kapelle nog wel en zo werd het een 3-0 nederlaag voor de Dinteloorders. De eerste na zes competitiewedstrijden. Een week eerder ging het nog goed met een 0-3 zege in Dirksland tegen DVV. Dorus Bakker maakte voor rust de openingstreffer in een aantrekkelijke eerste helft. Een wereldgoal, die zelfs bewondering oogstte bij de thuisclub. Een Dinteloordse kanonskogel ging voorbij de DVV-kruising, maar ook voor het doel van Pietersma waren er hachelijke situaties. In de tweede helft liet Prinsenland zich terugzakken en via counters voegden Mujib Yaqoubi en Joey Loonstijn tussen de 70ste en 80ste minuut er nog twee goals aan toe. Falco Wessels kreeg in de 88ste minuut nog een rode kaart voor een grove charge. De drie punten waren binnen.

Zaterdagmiddag komt Kruiningen naar Dinteloord. De Zeeuwen staan onderaan de middenmoot met 8 punten.