Tijdens carnaval hoeft Prins Siem niet meer in zijn eentje op pad, want voortaan heeft hij Erica Willemse als Sûûkertàànte Kaat. Deze suikerzoete tante werd onthuld tijdens het Loofbal op dun ellefde van dun ellefde.
Tijdens carnaval hoeft Prins Siem niet meer in zijn eentje op pad, want voortaan heeft hij Erica Willemse als Sûûkertàànte Kaat. Deze suikerzoete tante werd onthuld tijdens het Loofbal op dun ellefde van dun ellefde.

Peeloofdurp heeft haar eigen Sûûkertàànte


‘Me pakkûh uit’ is het nieuwe carnavalsmotto/ En dat deed de stichting Carnaval Peeloofdurp dan ook tijdens het Loofbal in ‘t Cafeetje op dun ellefde van dun ellefde. Ze hadden een prachtig cadeau voor Prins Siem dun Eerste. Een gevolg of liever gezegd een maatje in de vorm van de suikerzoete Sûûkertàànte Kaat. 

Voor het Loofbal werd alles uit de kast, of liever gezegd koffer, gehaald. Met spanning werd gewacht op de grote verrassing van die avond, want Prins Siem zou gezelschap krijgen. Carnaval Peeloofdurp weet van aanpakken, maar ook van in- en uitpakken. Terwijl de prins even werd afgeleid, werd er stiekem een gigantisch cadeau binnengebracht. Prins Siem mocht het uitpakken en ging bijna direct door de knieën toen hij zijn nieuwe metgezel Sûûkertàànte Kaat voor het eerst zag. Een opvallende verschijning in een prachtige jurk van hetzelfde blauw fluweel met goud als het pak van de prins. Met knalroze haar, laarsjes en tasje én een grote lolly is zij een mierzoete tante, zoals het bij Peeloofdurp hoort.

Voor Erica Willemse, 40 jaar, die tijdens carnaval steeds de metamorfose naar tante Kaat gaat maken, was het een bijzondere avond. ,,Ik was zo zenuwachtig, voor het eerst had ik alles compleet aan, dat was ook best spannend.” Erica, net als prins Richard Wessels lid van de stichting, werd door Richard gevraagd om tot zijn hofhouding toe te treden. ,,Alleen was maar alleen", vond de Prins, ook nog ‘vers’ in zijn rol na zijn aanstelling vorig jaar en de eerste prins sinds dertig jaar. ,,Ik had ja gezegd, maar hij wist niet in welke hoedanigheid ik zou verschijnen. Hij verwachte als nar, maar we wilden het anders doen. Geen politie, nar of boer, maar echt iets wat bij Peeloofdurp past”, vertelt Erica. Ze krijgt het nu druk met alle bezoekjes en feestjes rond Carnaval en heeft daarom haar taak als penningmeester overgedragen aan Ellen Verhoeven.

Nieuw liedje

De Gouwe Pee ging dit jaar naar Sandy de Jager. De uitbaatster van ‘t Cafeetje, die totaal verrast was, zet zich al jarenlang in voor het Carnaval. Ook was er weer een nieuw liedje gemaakt met de titel 'De Koffer'. Een gezellige meezinger die al snel bijval kreeg. De officiële onthulling van het motto ‘Me pakkûh uit' werd verricht door Prins Siem. Het motto is deze keer afgeleid van het motto dat bouwclub De Leuttrappers heeft voor 2023. Voor hen een bijzonder jaar, want dan vieren ze hun 3 x 11-jubileum. Ook tijdens het Loofbal was er sprake van een memorabel jubileum. Carnavalsvrienden Dun Dun Dees bestonden die dag precies 11 jaar en dat was extra reden om er een feestje van te maken.

Carnaval valt in 2023 op 18 tot en met 21 februari. Ook voor Peeloofdurp staan er weer veel festiviteiten op het programma. Om met de woorden van onze kersverse Sûûkertàànte Kaat te spreken: ,,Jeekepeeke, het wordt fantastisch!”