Datum Muza

De Muza heeft al een datum voor komend jaar. Dan wordt de 68ste editie gehouden op 24, 25 en 26 augustus. Zet het maar vast in je agenda!


Rectificatie

In de vorige Westbrabander stond per abuis dat Bets de Wild overleden is in 2009. In dat jaar stierf echter haar eerste man. Bets is gelukkig nog springlevend.


Inzamelpunt frituurvet

De Maranathakerk aan de Prins Florisstraat is begonnen met het inzamelen van frituurvet. Sinds 1 januari staat er een gele container op het grasveld naast de kerk. Het gebruikte vet kan 24/7 ingeleverd worden door het (afgekoelde) vet terug in de originele verpakking te doen, deze goed af te sluiten en in de container te plaatsen. Het vet en de verpakking worden gerecycled. De opbrengsten gaan naar de Zending Gereformeerde Gemeenten (ZGG).


Vijftig mille 

B. en w. trekken 50.000 euro uit voor het oplossen van onderwijsvertraging op o.a. Dinteloordse basisscholen tijdens de coronatijd. De Lowys Porquin Stichting heeft het initiatief genomen voor het project StArt in het kader van het inhalen van covid-19 gerelateerde onderwijsvertragingen. Dit ten behoeve van de toename van het welbevinden van kinderen, de verbetering van de sociaal emotionele ontwikkeling, de versterking van de sociale interactie van kinderen en het verkleinen van de kansenongelijkheid.