Voor Esther van Aalst is het starten van haar eigen praktijk een droom die uitkomt. ,,De praktijk die ik bij Prinsenland mocht runnen vond ik zo leuk, dat wilde ik voor mezelf ook."
Voor Esther van Aalst is het starten van haar eigen praktijk een droom die uitkomt. ,,De praktijk die ik bij Prinsenland mocht runnen vond ik zo leuk, dat wilde ik voor mezelf ook."

Esther van Aalst begint haar eigen fysiotherapiepraktijk

Op 2 januari opende Esther van Aalst voor het eerst de deuren van haar eigen fysiotherapiepraktijk, gevestigd bij Dinami Sports & Fitness in Steenbergen. ,,Dit is voor mij een droom die uitkomt, ik heb er ontzettend veel zin in!”

De roze ballonnen markeren de ingang, bij de voordeur prijkt het spiksplinternieuwe logo van haar praktijk: Fysio MEVADO en op het parkeerterrein staat haar auto, herkenbaar aan datzelfde roze logo. ,,Ik wilde een kleur die opviel, daarom heb ik voor roze gekozen”, lacht ze. ,,Want de regio mag weten dat ik gestart ben.” Dat is afgelopen zaterdag tijdens de officiële opening al goed gelukt, want het was een gezellige en drukke nieuwjaarsborrel en opening voor belangstellenden, met vele positieve reacties.


Perfecte locatie

Esther startte al eerder een fysiotherapiepraktijk in Dinteloord, toen voor haar voormalige werkgever, bij de voetbalvelden van Prinsenland. ,,Dat vond ik zo leuk, daar is mijn droom ontstaan om ooit eens zelf een praktijk te beginnen.” Daar was het toen nog niet het goede moment voor. Esther werd zwanger en ging weer op de hoofdlocatie werken, in Hoeven. Maar de droom bleef. Inmiddels heeft ze twee kinderen. ,,Het bleef maar door mijn hoofd spoken: wanneer is een goed moment om voor mezelf te beginnen? Dus ben ik eens naar locaties gaan kijken en deze was helemaal perfect. Bij een sportschool, zodat er een mooie wisselwerking kan ontstaan.”


Mevado

Een eigen praktijk opstarten was een hele ervaring. ,,Ik heb echt alles van a tot z zelf geregeld. Als ik zes dingen van mijn to-do lijst had afgewerkt, kwamen er weer zeven bij. Ik ben nog maar een week open, maar ik heb nu al onwijs veel geleerd.” Ze heeft er wel wat slapeloze nachten van gehad. ,,Ik vind het echt heel spannend, maar ben supergemotiveerd om er wat van te gaan maken. Bij Dinami heb ik een hele leuke ruimte, met een groot aanbod aan faciliteiten om mensen te ondersteunen in hun herstel, het is een hele fijne uitdaging.”

De naam Fysio MEVADO komt van ‘movado’ (beweging). ,,En de letters ‘EVA’ erin staan voor Esther van Aalst. Dat maakt het net een beetje persoonlijker.” De eerste klanten weten haar al te vinden. ,,Gelukkig kennen veel mensen mij, nog uit Hoeven of uit Dinteloord. Dat is nu een voordeel, mijn agenda begint al vol te lopen. Soms lopen mensen uit de sportschool bij me binnen, dat is ook heel fijn. Het moet nog een beetje rondgepraat worden, mond-tot-mondreclame is toch het beste. Als mensen tevreden naar buiten gaan, ben ik blij.” Voorlopig is ze drie dagen in de week open (maandag, woensdag en donderdag), op donderdagavond en zaterdag op aanvraag.

Esther is all round fysiotherapeut, gespecialiseerd in nek- en schouderproblematiek. Zo is zij ook aangesloten bij het schoudernetwerk ZuidWestHoek en werkt zij samen met verschillende orthopeden uit de regio. Als het nodig is, kan ze haar cliënten zelfs een echo aanbieden. Als cliënten niet mobiel zijn, komt Esther desgewenst ook aan huis.


Open dag

Op zaterdag 14 januari houdt sportschool Dinami een open dag, dan kunnen belangstellenden van 9.00 tot 12.00 binnenlopen bij Esther tijdens haar gratis inloopspreekuur voor mensen met schouderklachten, waarbij er ook de mogelijkheid is een echo te maken van de schouder. Voor meer informatie: www.fysiomevado.nl