Jaarwisseling Dinteloord rustig verlopen

De jaarwisseling is in Dinteloord over het algemeen aangenaam en rustig verlopen. Alleen het kantoor van Evercare, aan de Westvoorstraat, moest het ontzien.

Vier kapotte ruiten en brandplekken op de vensterbank en op het parket. Dat zag Peter Houweling van Evercare West-Brabant, toen hij na oudjaar zijn kantoor betrad. ,,Pure vernielzucht”, zegt hij. Ook was er een kleine brand op het Raadhuisplein.

Het knalde tijdens oudjaar flink in het dorp. ,,Dat heeft absoluut onze aandacht voor de komende jaren, want het geeft velen geen prettig gevoel”, reageerde burgemeester Ruud van den Belt. Waar mogelijk werden veroorzakers van vuurwerkoverlast door toezichthouders en handhavers aangesproken op hun gedrag. Eerder op de avond kwam de ME uit voorzorg naar Dinteloord, maar gelukkig kon verdere actie achterwege blijven. 


Mooi feest

Verder was de burgemeester heel tevreden over het verloop van oudjaar in de gemeente. De voorzorgmaatregelen die de afgelopen tijd werden getroffen hebben een positief effect gehad, constateerde hij, met dank aan iedereen die van Oud en Nieuw vooral een mooi feest heeft gemaakt. In zijn toespraak op de nieuwjaarsbijeenkomst keek Van den Belt terug op de viering van 750 jaar Steenbergen en 25 jaar één gemeente. ,,Het was een historisch jaar, dat in gouden hoofdletters mag worden bijgeschreven in onze geschiedenisboeken", zei hij. ,,Dit samen organiseren en vieren heeft onmiskenbaar voor veel inspiratie gezorgd en de verbinding tussen onze kernen én onze inwoners verder versterkt." 

Terugblik

De burgemeester blikte ook terug op de negatieve gebeurtenissen in 2022: ,,In de nasleep van corona, kregen we al snel te maken met een verbijsterende oorlog in Europa en de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. De ene crisis was nog niet bezworen, of de volgende diende zich alweer aan. De dagelijkse boodschappen, de energierekening en de beschikbaarheid van betaalbare woonruimte zorgen - in toenemende mate, bij steeds meer mensen - voor grote zorgen. Zorgen die niet zelden gepaard gaan met lichamelijke en mentale gezondheidsproblemen. Daarnaast domineren onder meer de krapte op de arbeidsmarkt en de stikstofproblematiek het nieuws." Gelukkig wordt de benodigde hulp in de gemeente Steenbergen ruimhartig en onbaatzuchtig gegeven, concludeerde hij. ,,Onze gezonde financiële positie maakt dat we in de bres kunnen springen voor degenen die dit het hardst nodig hebben." In zijn terugblik op alle bijzondere momenten in de gemeente noemde hij onder andere de onderscheiding 'De Heraut', die uitgereikt is aan de Kindervakantieweek in Dinteloord, die dit jaar haar 50-jarige bestaan vierde.