Carnavalsvereniging Dubbel Dees hield vrijdag een nieuw evenement: een bierproeverij in 't Cafeetje, waarbij overvloedig van het bier én de goede sfeer werd geproefd. Er staan komend jaar nog veel meer activiteiten op de planning.
Carnavalsvereniging Dubbel Dees hield vrijdag een nieuw evenement: een bierproeverij in 't Cafeetje, waarbij overvloedig van het bier én de goede sfeer werd geproefd. Er staan komend jaar nog veel meer activiteiten op de planning.

'Wij bouwe gin wagens, wij bouwe feestjes!’

Het motto van Carnavalsvrienden Dun Dubbel Dees spreekt voor zich. En feestjes bouwen, dat kunnen ze. Met Carnaval in het vooruitzicht staan alle pijlen nu gericht op het befaamde Worstenbal, een gloednieuw ‘Happy Sundees’ feest en natuurlijk hun deelname aan de Grote Optocht van Peeloofdurp. En daar blijft het niet bij, er is een evenementenprogramma voor het gehele jaar.

Behalve de kerstbingo staat er dit jaar ook weer een paasbingo op de kalender en wel op 8 april. Nieuw was de bierproeverij die afgelopen vrijdag in ‘t Cafeetje werd georganiseerd, waarbij overvloedig van het bier én de goede sfeer werd geproefd. ,,Een wat kleinschaliger evenement maar zeer geslaagd", zegt Raymon Verhoeven van Dun Dubbel Dees.,, Iets soortgelijks gaan we zeker vaker doen. Er staat voor dit jaar een wijnproeverij gepland op 12 mei bij Restaurant Dintelmond.”

‘Samen houden we Dinteloord bruisend!', één van de pakkende zinnen in de evenementengids voor 2023. Het enthousiasme van de organisatie spat er van af. Het brein er achter zijn de bestuursleden Richard Wessels, Marcel van der Goot, Raymon Verhoeven en sinds kort ook Mark van Geel. ,,We zijn erg blij met de versterking van Mark”, vertelt Raymon. ,,Nu Richard Prins Siem is geworden heeft hij het erg druk tijdens de carnavalsperiode.” In het programma staan tien evenementen, verspreid over het gehele jaar. ,,Het liefst organiseren we elke maand iets, we zitten vol ideeën en staan ook altijd open voor ideeën. Elke suggestie is welkom.” Voor wat het bestuur betreft hoeft het niet alleen tijdens Carnaval feest te zijn. ,,En het hoeft ook zeker niet altijd met Carnaval te maken te hebben, diversiteit is voor ons belangrijk. Het is een programma waarbij iedereen aan bod komt, jong en oud. Het liefst met evenementen die elk jaar terug komen en gratis toegankelijk zijn.”

Vorig jaar vierde Dun Dubbel Dubbel Dees het elfjarig jubileum met een jubileumweekend in de zomer. De club zal ook dit jaar weer mee rijden tijdens de Grote Optocht door Peeloofdurp op maandag 20 februari. ,,Wederom met een grote gehuurde wagen uit Stampersgat”, licht Raymon toe. Op vrijdag de 17e staat het Worstenbal op het programma. ,,Dit keer niet in het café van de Buitelstee, want dat werd te klein. De grote zaal wordt aangekleed en daar maken we de zondag ook gebruik van met een nieuw evenement, de Heppie Sundees. Een groot feest op zondag ontbrak nog en we hopen met de keuze van de artiesten deze avond daarbij ook een wat jonger publiek te trekken.” En met name die artiesten zijn duur. ,,Daarom zijn we ook zo ontzettend blij met onze sponsoren en donaties die we ontvangen van Vrienden van C.V. Dun Dubbel Dees."