Pieter van den Hil, Astrid de Kock, Marianne Verhagen, Anne van Tilburg van de ondernemersvereniging Dinteloord-Winkeloord.
Pieter van den Hil, Astrid de Kock, Marianne Verhagen, Anne van Tilburg van de ondernemersvereniging Dinteloord-Winkeloord.

‘We zijn heel blij dat onze klanten lokaal shoppen’

Het afgelopen jaar was geen makkelijk jaar, maar toch kijkt Winkeliersvereniging Dinteloord-Winkeloord tevreden terug. ,,We hebben weer een aantal mooie evenementen kunnen organiseren”, zegt voorzitter Pieter van den Hil - de Frel. ,We zijn heel blij dat dat weer mogelijk is." 

Eerst maakte corona het leven van de Dinteloordse ondernemers lastig, daarna kwam de energiecrisis. Maar dat is allemaal vergeten op het moment dat Hans Bolluijt als Sinterklaas voet aan wal zet in Dinteloord. ,,Al die blije kinderen, die stralende gezichtjes, dat is zo mooi om te zien”, zegt Pieter. ,,We zijn als ondernemersvereniging ieder jaar weer blij dat we dat mogen organiseren.” Tijdens de intocht, op 19 november 2022, stonden honderden kinderen de goedheiligman en zijn Pieten op te wachten.


Wintertour

Hij kijkt ook tevreden terug naar de Wintertour in après skistijl. Iedere deelnemende ondernemer had een plastic sneeuwpop voor de deur, zodat klanten meteen konden zien waar ze terecht konden. Er was lekkere glühwein en warme chocolademelk en een heleboel lekkere hapjes. Met vrolijke muziek, spelletjes en leuke acties werd het publiek vermaakt. ,,Echt een groot succes”, vindt de ondernemersvereniging. Verder waren er ook vorig jaar weer de jaarlijkse voor- en najaarsacties, waarbij klanten stempels konden sparen en leuke prijzen konden winnen. Met de voorjaarsactie was de hoofdprijs bijvoorbeeld een abonnement voor zwembad Aquadintel. ,,Zo houden we ook dat lokaal”, aldus Pieter. De ondernemersvereniging bestond in 2020 vijftig jaar. Een feestje was toen door corona echter niet mogelijk. Daarom werd vorig jaar dan maar het 52-jarig bestaan gevierd, met leden en oud-leden van de vereniging.


Positief

Het bestuur van Dinteloord Winkeloord bestaat naast Pieter uit Marianne Verhagen (penningmeester), Anne van Tilburg (secretaris) en Astrid de Kock. Zij blikken positief en enthousiast vooruit. ,,Met de hoge energiekosten zijn het nog steeds moeilijke tijden voor de ondernemers en voor de consument”, merkt Anne van Tilburg op. ,,Daarom zijn we zo ontzettend blij met de grote hoeveelheid vaste klanten die de lokale ondernemers trouw blijft. Het aanbod in Dinteloord is groot en gevarieerd en compact geconcentreerd in het centrum. Ook de bereikbaarheid en parkeergelegenheid is goed. Daarom weten ook veel mensen uit de omgeving ons centrum te vinden.” 


Veranderingen

Het komend jaar wordt een jaar van veranderingen, weten zij. De ondernemersvereniging zal van naam veranderen en als Hart van Dinteloord verder gaan. Met de nieuwe website www.hartvandinteloord.nl is hier al een begin mee gemaakt.


Sfeervol

Verder is de gemeente met het bestuur in gesprek over de invoering van reclamebelasting om het centrum aantrekkelijk te houden door bijvoorbeeld het aanbrengen van sfeerverlichting tijdens de decembermaand. ,,Daar hebben we afgelopen jaar nog nieuwe energiezuinige lampen voor aangeschaft”, licht Marianne Verhagen toe. 

Wat komend jaar in ieder geval niet verandert is het doel van de gezamenlijke ondernemers: de leefbaarheid binnen Dinteloord vergroten met een sfeervol, aantrekkelijk centrum.