Allyssa den Hollander doet mee aan de Miss Beauty Noord Brabant verkiezing. ,,Winnen hoeft voor mij niet perse, meedoen is al erg leuk."
Allyssa den Hollander doet mee aan de Miss Beauty Noord Brabant verkiezing. ,,Winnen hoeft voor mij niet perse, meedoen is al erg leuk."

Jeugd in Dinteloord: Wordt Allyssa de nieuwe Miss?

Voor de rubriek Jeugd in Dinteloord gaan we langs bij jonge Dinteloorders die aan het begin van hun leven staan. Wat houd ze bezig? Wat vinden ze belangrijk? Waar willen ze naar toe? Deze week: Allyssa den Hollander (18).

Ben je hier geboren en getogen?
Ik heb wel altijd in Dinteloord gewoond, maar ik ben geboren in het ziekenhuis in Roosendaal. Ik ben zeven weken te vroeg geboren dus ik heb daar nog een lange tijd in de couveuse gelegen. Toen was ik heel klein natuurlijk, maar nu ben ik 1 meter 72.

Kun je je karakter omschrijven?
Ik ben sociaal, maar ook sterk. Ik weet wat ik wil en ben een echte doorzetter.

Waarvoor kunnen ze je ‘s nachts uit bed halen?
Voor sushi! Daar ben ik echt dol op.

Zit je nog op school of werk je al?
Ik heb hier op de Petrus en Paulusschool gezeten en ben van daaruit naar het Ravelijn in Steenbergen gegaan. Daarna ben ik naar de horeca-opleiding bij Curio in Bergen op Zoom gegaan. Dat vond ik heel leuk, maar door een operatie aan mijn schouder moest ik daar na korte tijd mee stoppen. Toen ben ik een administratieve opleiding gaan doen. Maar daarmee ben ik gestopt om me te kunnen oriënteren op wat ik echt leuk vind.

En is dat nog gelukt?
Ik wil te zijner tijd naar de opleiding Fashion Designer in Rotterdam. Het lijkt me leuk om zelf kleding te ontwerpen, in de toekomst liefst met een eigen label, ik weet er al een naam voor. Ook wil ik graag modellenwerk doen. Ik ben nu ook bij diverse bureaus ingeschreven en heb al wat opdrachten gehad.


En je hebt ook nog een baan?

Jazeker, ik werk al vanaf mijn veertiende in de horeca maar dat werd lichamelijk te zwaar. Sinds kort werk ik in het casino in Zevenbergen als gastvrouw. Dat gaat me lichamelijk veel beter af en is erg leuk.

Heb je nog hobbies?
Dansen was mijn grote passie, ik heb allerlei soorten dans gedaan. Ik wilde zo veelzijdig mogelijk zijn en alles kunnen om later een dansopleiding te kunnen volgen. Maar dat gaat helaas niet. Verder ben ik graag creatief bezig, ik teken graag.

Wat vind je van Dinteloord?
Ik heb hier altijd met veel plezier gewoond maar heb het hier eerlijk gezegd wel gezien. Ik zal me in de toekomst waarschijnlijk wel ergens anders vestigen, een plaats waar ik nieuwe mensen kan ontmoeten en meer kan beleven. Ik heb al twee jaar een vriend, hij komt ook uit Dinteloord.

Wat houdt je bezig?
Op dit moment vooral de Miss Beauty Noord Brabant verkiezing. Ik kwam dat een jaartje geleden tegen en heb me toen opgegeven. Na drie rondes ben ik bij de laatste twintig uitgekozen. Nu moet ik mezelf promoten en geld inzamelen voor het goede doel, de Linda Foundation. Voor de sponsor Wod4lif(v)e hebben we bijvoorbeeld kerstpakketten uitgedeeld. We hebben pas een mooie jurk uitgezocht voor de finale op 11 februari. Winnen hoeft voor mij niet perse, meedoen is al erg leuk. Maar op mij stemmen mag natuurlijk! Dit kan door te sms-en naar PollNoordbrabantAllyssa.

Wil je ook in deze rubriek? Geef je dan op via 0166-657184 of mail naar Westbrabander@eendrachtsbode.nl.