V.l.n.r. Noud Bruinincx (clustercommandant), Angelo Reuvers, René Hartman, Burgemeester Ruud van den Belt, Dim Nieuwland, Peter Houweling, Reinier van der Horst en Arno van de Water.
V.l.n.r. Noud Bruinincx (clustercommandant), Angelo Reuvers, René Hartman, Burgemeester Ruud van den Belt, Dim Nieuwland, Peter Houweling, Reinier van der Horst en Arno van de Water.

Brandweer Dinteloord huldigt jubilarissen

Het was zaterdag in de zaal van Thuis! Na drie jaar kon er weer een korpsavond worden gehouden. Een mooie gelegenheid voor het Dinteloordse brandweerkorps om weer eens op een andere manier samen te komen én om eindelijk op feestelijke wijze afscheid te kunnen nemen van een aantal leden en zes jubilarissen te huldigen.

Tijdens zijn toespraak loofde burgemeester Ruud van den Belt het korps, dat letterlijk en figuurlijk ‘door het vuur gaat’, zowel voor elkaar als voor de bewoners. Postcommandant René Hartman nam het woord bij het afscheid van drie korpsleden waaronder Derrik Vinjé en Ivo Bakhuijzen, die respectievelijk na drie en vier jaar afscheid namen. Speciale aandacht ging naar Leendert de Wit. ,,Dank je wel voor je inzet, humor en mooie uitrukken met elkaar.” Leendert nam na een periode van 27 dienstjaren in 2020 afscheid, maar kon destijds niet in de bloemetjes worden gezet door corona. 


Jubilarissen

Angelo Reuvers en René zelf vierden hun 12,5 jarig jubileum en Arno van de Water zijn 15-jarig jubileum. Speciale woorden van lof en waardering waren er voor Dim Nieuwland en Peter Houweling, beiden al meer dan 30 jaar bij het korps. Reinier van der Horst spande daarbij de kroon met zijn ruim 35 jaar trouwe dienst. ,,De ‘big three' van de post Dinteloord!” waren de veelzeggende en lovende beginwoorden van René. Dinteloord is een van de weinige korpsen die geen last hebben van een tekort aan brandweerlieden. Districtscommandant Noud Bruininckx vroeg zich af of dat misschien komt door korpshond Pip.
Na het officiële gedeelte volgde nog een gezellige feestavond, samen met de partners van de korpsleden. Deze keer voor het eerst met alleen het korps Dinteloord, zonder Kruisland, Nieuw-Vossemeer en Steenbergen. Elk korps heeft nu een eigen feest.