Het bestuur vlnr: Caroline Dekker, Joost de Schutter, Wilbèr Kanters, Henk Dubbeld, Benno van der Ree, Lex Dubbelman, Marc de Schutter. Niet op de foto: Rinie van Meel
Het bestuur vlnr: Caroline Dekker, Joost de Schutter, Wilbèr Kanters, Henk Dubbeld, Benno van der Ree, Lex Dubbelman, Marc de Schutter. Niet op de foto: Rinie van Meel

V.V. Prinsenland, de grootste vereniging van Dinteloord

Voetbal is en blijft de meest populaire sport in Nederland en dat is in Dinteloord niet anders. Voetbal Vereniging Prinsenland is, met grote voorsprong, de grootste vereniging van het dorp. Een gezonde, actieve en groeiende vereniging met een rijke historie. De cijfers liegen er niet om, de club telt zo’n 500 leden. ,,En dat is bijna tien procent van Dinteloord”, zegt voorzitter Lex Dubbelman.

De Dinteloordse amateurvoetbalclub V.V. Prinsenland heeft een belangrijk aandeel in het verenigingsleven van Dinteloord en alle leeftijden zijn vertegenwoordigd. Actief deelnemen kan tegenwoordig al vroeg bij de vereniging in de Voetbalspeeltuin, daarin kunnen kinderen vanaf drie à vier jaar al spelenderwijs kennismaken met de sport. Na de vele jeugdteams sluiten de seniorenteams de rij. ,,En er zijn ook veel leden die niet meer actief zijn, maar die de vereniging trouw blijven als lid”, licht Dubbelman toe. ,,En dan mogen we de vele vrijwilligers zeker niet vergeten, zij dragen de vereniging een warm hart toe en zorgen voor het onderhoud van het terrein.”

Oude garde

De ‘oude garde' kan zich de fusie van 2 juli 2015 nog goed herinneren. De twee Dinteloordse voetbalverenigingen, destijds nog DIVO en V.V. Dinteloord, besloten gezamenlijk verder te gaan als V.V. Prinsenland. R.K.S.V. DIVO, een afkorting van Door Inspanning Volgt Overwinning, werd in 1948 opgericht. V.V. Dinteloord vind in 1945 zijn oorsprong vanuit de vereniging DSV, de Dinteloordse Sport Vereniging. Destijds een vereniging waarin, naast voetbal, ook atletiek werd beoefend en werd gekorfbald. Vanaf 1958 maakten beide verenigingen gebruik van het toen nieuwe sportcomplex aan de Oostgroeneweg, welk inmiddels plaats heeft gemaakt voor bebouwing. In 2009 verhuisde V.V. Dinteloord als eerste naar het nieuwe complex aan de Steenbergseweg, met de fusie verhuisde ook DIVO volledig naar de huidige locatie.

Naast het trainen en spelen van wedstrijden heeft de vereniging nog vele andere activiteiten op het programma staan. Het actieve bestuur, met jeugd- en activiteitencommissie, organiseert jaarlijks leuke toernooien, interessante clinics of een bezoek aan een wedstrijd van een bekende voetbalclub. Zo mocht de jeugd in april de wedstrijd tussen Willem II en de Graafschap bijwonen. Daarnaast zijn er ook een hoop leuke activiteiten, zoals de onlangs gehouden voetbalquiz en het ‘waogentjes kijken' op 25 februari, een nieuw evenement dat samen de carnavalverenigingen van Peeloofdurp wordt georganiseerd. Ook komt de grote pubquiz terug in maart. ,,Die was oorspronkelijk door DIVO opgestart en is later verhuisd naar restaurant Dintelmond”, vertelt Dubbelman. ,,Nu de organisatie daarmee is gestopt hopen we die traditie in de kantine van Prinsenland voort te kunnen zetten.”

Prinsenland is een grote vereniging met maar liefst 26 teams en zo'n 40 trainers en leiders. ,,En het aantal leden blijft groeien, met name bij de meisjes.” De faciliteiten zijn bijzonder goed. ,,We hebben vijf velden waarvan twee met kunstgras, zeskleedkamers, twee voor de scheidsrechters en een mooie en gezellige kantine.” Het eerste elftal speelt in de A-categorie derde klasse en éen van de jeugdteams blinkt uit in de eerste klasse. Aan jong talent dus geen gebrek in Dinteloord. V.V. Dinteloord is een gezonde, groeiende en vooral ook gezellige sportieve vereniging en een tweede thuis voor jong en oud.