Zowel de Prins als tante Kaat zijn zich al aan het voorbereiden op hun vele optredens ‘in functie’. Er staat hen een drukke week te wachten.
Zowel de Prins als tante Kaat zijn zich al aan het voorbereiden op hun vele optredens ‘in functie’. Er staat hen een drukke week te wachten.

Prins Siem en Sûûkertàànte Kaat zijn er klaar voor!


Carnaval in Peeloofdurp wordt er één als geen ander. Na een periode van dertig jaar zonder, nu mèt Prins èn zijn nieuwe maat: Sûûkertàànte Kaat. Als dat geen feestje wordt! Aan Prins Siem en tante Kaat zal het niet liggen, het enthousiasme van het olijke tweetal spat er van af.

Zowel de Prins als tante Kaat zijn zich al aan het voorbereiden op hun vele optredens ‘in functie’. ,,Dat was vorige jaar wel anders”, vertelt de Prins, die vorig jaar zijn debuut maakte. ,,Toen kon op het laatste moment alles ineens doorgaan en moest er nog ontzettend veel geregeld worden.” De Prins werd vorig jaar als het ware in het diepe gegooid, maar werd overal, mede door zijn altijd brede glimlach, warm onthaald. Van de Prins en tante Kaat wordt een behoorlijk prestatie verwacht, zeker ook fysiek. Kilometers polonaise, even gaan zitten en uitrusten is er niet bij, vaak lopen ze zelfs voorop. ,,We moeten in topconditie zijn. Wat dat betreft ben ik ontzettend blij met mijn nieuwe roze gympen”, vertelt tante Kaat. Haar mierzoete en met zorg versierde laarsjes lieten het al snel afweten. ,,Ze waren prachtig, maar helaas niet zo praktisch”, zegt ze lachend. Prins Siem is aan het lopen geslagen en let wat beter op wat hij eet. ,,Een soort van Prinsengym en polonaisetraining, zeg maar. Mijn op maat gemaakte pak zat de laatste keren best een beetje strak.”

Spring-in-'t-veld

De Prins en Sûûkertàànte Kaat hebben elkaar op 11 november tijdens het Loofbal voor het eerst ontmoet en het klikte meteen. Prins Siem mocht daar zijn nieuwe maatje onthullen en was blij verrast met de vrolijke verschijning. In het dagelijkse leven kennen Richard Wessels en Erica Willemse elkaar al jaren. En niet alleen als lid van stichting Carnaval Peeloofdurp. ,,We hebben zelfs in dezelfde straat gewoond”, vertelt Erica. ,,Richard is een echte rots in de branding en niets is hem teveel. Hij is altijd vrolijk en dat werkt aanstekelijk.” ,,Erica is heel spontaan, een echte spring-in-'t-veld”, zegt Richard ,,Ze is vrolijk, enthousiast en je kunt altijd op haar rekenen.”

Uitzondering

De speciale outfit van de Prins en Kaatje wordt vooraf alleen gedragen bij speciale gelegenheden binnen Peeloofdurp, tijdens de Carnaval ook daarbuiten en natuurlijk tijdens de vele activiteiten die op de volle agenda staan. Daarbij wordt voor tante Kaat nu soms een uitzondering gemaakt om haar te kunnen introduceren, bijvoorbeeld bij het bezoek aan de scholen. ,,Die transformatie is pure magie”, vertelt Erica. ,,De reacties zijn zo leuk.” Tijdens de Grote Optocht op maandag krijgen ze, natuurlijk, een royale en prominente plaats. ,,Deze keer op de prinsenwagen van Dun Dubbel Dees, die was daar dit jaar het beste voor geschikt”, legt Richard uit.

Nu zijn ze nog even Richard Wessels, de 50-jarige buschauffeur, en Erica Willemse, 40 jaar en sinds kort gastouder. Straks is dat wel anders, als ze in hun carnavalsrol stappen. Met Carnaval wordt het een uitzonderlijk drukke week voor de Prins en tante Kaat. ,,Ik ben ontzettend benieuwd naar alle creaties en wat vooral ook naar de kinderen hebben gemaakt. Ook de verbinding en verbroedering en het motto natuurlijk, daar kan je dit jaar alle kanten mee op”, zegt tante Kaat. ,,We kijken er ontzettend naar uit en hopen iedereen te zien. We wensen iedereen dan ook een gezellige en leutige Carnaval toe”, sluit de Prins af.