High Tea op internationale vrouwendag

Het is vandaag, 8 maart, internationale vrouwendag. Om de vrouwelijke bestuurders van de gemeente Steenbergen eens extra in het zonnetje te zetten, en de vrouwelijke inwoners een leuke middag te bezorgen, organiseert de gemeenteraad een High Tea in de raadzaal. 


Sinds de gemeenteraadsverkiezingen van vorig jaar is in Nederland 35,1% van de gekozen raadsleden een vrouw. De gemeenteraad van Steenbergen bestaat sinds deze verkiezingen uit drie vrouwen en zestien mannen. Daarmee zit de gemeente onder het nationale gemiddelde. Het is wel een stijging ten opzichte van de vorige raadsperiode, toen was mevrouw van Caam het enige vrouwelijke raadslid. 


Politieke participatie van vrouwen is erg belangrijk. Het zorgt voor een betere representatie als volksvertegenwoordiging met meer politieke aandacht voor onderwerpen die voor vrouwen belangrijk zijn. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat divers samengestelde teams effectiever werken en betere resultaten bereiken. Vrouwelijke bestuurders kunnen een rolmodel zijn voor andere vrouwen en daarmee een aantrekkende werking hebben. 


In het zonnetje

De gemeente Steenbergen zet daarom graag haar vrouwelijke bestuurders in het zonnetje. ,,Het zou mooi zijn als we andere vrouwen kunnen inspireren of enthousiasmeren om, in de toekomst, ook politiek actief te worden", aldus de gemeente. Daarnaast is de High Tea vooral bedoeld als een gezellige bijeenkomst om elkaar te leren kennen en bij te praten. 

De High Tea start om 14.00 uur en zal rond 16.00 ur afgelopen zijn. Tijdens de High Tea komen de vrouwelijke bestuurders aan het woord. Zij zullen de aanwezigen vertellen over hun werkzaamheden aan de hand van een zelf samengesteld moodboard. Daarnaast is er voldoende mogelijkheid om met elkaar te praten en van gedachten te wisselen. Dat mag over lokaal bestuur en politiek, maar dat hoeft natuurlijk niet. 


Aanmelden

Iedereen is welkom om deze middag op het gemeentehuis bij te wonen. Vooraf aanmelden kan via de link: 

https://surveys.enalyzer.com/survey/linkindex?pid=b4m7ter3

Na afloop staat er voor alle aanwezigen een leuke goodiebag klaar.