Zeker toen 's avonds de lichtjes aan gingen, leverde dat sprookjesachtige taferelen op op het terrein van V.V. Prinsenland.
Zeker toen 's avonds de lichtjes aan gingen, leverde dat sprookjesachtige taferelen op op het terrein van V.V. Prinsenland.

'Met al die lichtjes is het hier net de Efteling'

Een week na Carnaval werd Dinteloord weer even Peeloofdurp. Tijdens het Waogentjes Kijken kon op zaterdag 25 februari weer even volop van de sfeer worden geproefd. Het nieuwe evenement bracht saamhorigheid, gezelligheid en feest voor de organiserende en deelnemende bouwclubs én voor het publiek, dat in grote getale alle tijd nam om de prachtige wagens te bewonderen. Iedereen is het er over eens: volgend jaar weer!


Van ver af was het al goed te zien. Zo'n tien grote, bontgekleurde carnavalswagens, die op het terrein van V.V. Prinsenland stonden opgesteld, torenden ver boven de horizon uit. De vrolijke aanblik werd ‘s avonds haast sprookjesachtig toen sommigen van hen de lichtjes ontstaken. ,,Echt ontzettend leuk”, vertelt Raymond uit Steenbergen die het nieuwe evenement bezocht. ,,We reden er toevallig langs en zijn gaan kijken.” Vooral de kinderen vonden het fantastisch. ,,We zijn geen echte carnavallers, maar gaan vaak bij de optocht kijken. Voor de kinderen is dit natuurlijk ideaal. Ze kunnen op hun gemak alles bekijken en alles beweegt, het is net de Efteling”, voegt hij enthousiast toe. Het Waogentjes Kijken trok veel publiek zowel uit Dinteloord als uit de omgeving.

Goed overleg

Het nieuwe initiatief van de drie Dinteloordse bouwclubs De Leuttrappers, de Vrolijke Vierders, de Plakkers en carnavalsvrienden Dun Dubbel Dees werd warm ontvangen door ‘gastheer' V.V. Prinsenland, dat hiervoor graag het terrein beschikbaar stelde. ,,Ook door andere bouwclubs uit de regio”, vertelt Stephan Luykx, zelf lid van BC de Plakkers en voorzitter van stichting Carnaval Peeloofdurp. ,,Alles is in goed overleg met de BC de Begienurs georganiseerd. Zij organiseerden dit evenement destijds in Kruisland, maar stopten met bouwen én het wagentjes kijken. Dit jaar hadden ze een wagen gekocht en kwamen daarmee graag naar Dinteloord.” In het bouwen van de gigantische wagens zit maanden werk en voor elke bouwclub geldt dat ze er mee willen pronken bij het publiek als hij klaar is. Het is voor de leden ook een mooie gelegenheid om nog eens bij elkaar te komen en het vergroot de saamhorigheid.

Op het terrein van de voetbalvereniging was van alles te doen, zoals spijkerbroekhangen, een springkussen, 21-spel en loterij. In de kantine was het feest met DJ Jarnox, zelf overigens lid van de Leuttrappers, en artiesten. Bij het Waogentjes Kijken nam het 33 meter lange pronkstuk van de jubilerende Leuttrappers een prominente plaats in. Ook de mooie wagen van de Vrolijke Vierders, met als thema Carnavalsmis trok veel aandacht. En naast de Plakkers, die nogmaals hun uitbundige creatie ‘Nog nie uitgevögeld' toonden, was ook de volgende generatie bouwers van Peeloofdurp, bc de Mini Plakkers, present met hun caravan.


Vervolg

De wagens met lichtjes, van bevriende bouwclubs, trokken de volle aandacht toen het donker werd en zorgden voor een prachtig tafereel. ,,En we hopen dat volgend jaar meer wagens met lichtjes mee doen”, vertelt Stephan. Het grote nieuwe evenement krijgt dus zeker een vervolg. ,,We waren allemaal blij verrast met het grote succes en hebben alleen positieve reacties gehad. We willen er een jaarlijks terugkerend evenement van maken, een week na Carnaval. Er zijn nu al clubs die volgend jaar zeker weer meedoen. Geweldig dat dit kan in Peeloofdurp.”