Misstap Prinsenland

Prinsenland heeft drie punten laten liggen tegen het lager geplaatste Kogelvangers. De ploeg uit Willemstad won met 3-0. Een week eerder haalden de Dinteloorders nog de volle buit binnen tegen SKNWK: 0-2.

Het was een tegenvaller in Willemstad. Prinsenland had tevoren twee keer zoveel wedstrijden gewonnen als Kogelvangers. Het eerste halfuur waren de Dinteloorders de betere ploeg, maar de kansen werden niet benut. Tegen de verhouding in nam de thuisclub met een rake kopstoot een 1-0 voorsprong. In de tweede helft kon Mujib Yaqoubi vanaf elf meter de gelijkmaker inschieten, maar de keeper van Kogelvangers keerde de bal in de 59ste minuut. Toen Derrik Vinjé de doelman bij de spelhervatting belaagde, kreeg hij rood van de scheidsrechter, zodat Prinsenland met 10 man verder moest. Met een veldmeerderheid vergrootte Kogelvangers de voorsprong via een vrije trap in de 65ste minuut: 2-0. Toen Falco Wessels na tien minuten hands maakte, werd het via een strafschop zelfs 3-0 voor Kogelvangers. En Prinsenland had maar 9 man meer over. Een domper voor de Dinteloorders, die Moc wel zagen winnen en daardoor de kop pakten, maar Prinsenland heeft nog een wedstrijd minder gespeeld. Een week eerder lukte het in Nieuwerkerk wel om de drie punten mee te nemen naar Dinteloord. En de eerste periodetitel. Dorus Bakker en Daan Traets verzilverden hun kansen voor rust niet. In de tweede helft moest het gebeuren. Mujib Yaqoubi bediende Thijs Zantboer en die maakte 0-1. Rody van den Bergh liet Martijn Visser de 0-2 maken.

Prinsenland heeft nu 32 punten uit 14 wedstrijden, Moc heeft er 35 uit 15. Zaterdag is staartploeg ZSC de tegenstander van Prinsenland, dus dan moeten de Dinteloorders weer drie punten kunnen pakken.