Al eerder waren Dinteloordse parels te zien in een expositie in de Gummaruskerk. Foto: archief West-Brabander.
Al eerder waren Dinteloordse parels te zien in een expositie in de Gummaruskerk. Foto: archief West-Brabander.

Bijzonderheden van Dinteloord in expositie

De Gummaruskerk in Steenbergen is sinds 1 maart weer begonnen met haar openstellingen van de kerk. In de maand maart is de kerk open voor bezichtiging op alle woensdagen, vrijdagen en zaterdagen telkens van 13.00 tot 16.00 uur.

In april en mei is de kerk open op dezelfde dagen, maar dan gaan de deuren al om 10.00 uur open. 

In de zomermaanden juni, juli en augustus komt daar dan nog de donderdagopenstelling bij, ook van 10.00 tot 16.00 uur.

In de mooie monumentale Cuyperskerk zijn naast de fraaie architectonische hoogstandjes ook nog twee exposities te zien. Allereerst natuurlijk de Vestinghuys-expositie van de heemkundekringen in de gemeente Steenbergen, waarin in beeld en geluid een aantal bijzonderheden van de Steenbergse kernen worden getoond, uiteraard ook van Dinteloord. Daarnaast zijn er ook nog achttien vitrines te bezichtigen met voorwerpen en onderwerpen van verleden en heden van de (Gummarus)kerk. De gastvrouwen en gastheren verwelkomen de bezoekers graag en geven met groot genoegen uitleg  en meer informatie over het gebouw, de inventaris en de huidige expositie.

Groepsrondleidingen – ook op andere tijden dan de reguliere openingstijden – kunnen worden aangevraagd door een mail te sturen naar j.gelten@home.nl.