Wijntje den Boef kreeg vorige week niet alleen een lintje, zij was vrijdag ook nog 55 jaar getrouwd met haar man Jan. Dubbel feest, dus.
Wijntje den Boef kreeg vorige week niet alleen een lintje, zij was vrijdag ook nog 55 jaar getrouwd met haar man Jan. Dubbel feest, dus.

Wijntje krijgt een lintje en is 55 jaar getrouwd


Het was woensdag een bijzondere dag voor Wijntje den Boef-Roovers (71) uit Dinteloord. Zij kreeg tot haar grote verrassing een lintje én was op die dag 55 jaar getrouwd met haar Jan. ,,Ik begin langzaam te beseffen dat het wel een hele bijzondere dag is.”

Ze had niks in de gaten. ’s Ochtends zou ze een pakje op gaan halen in het gemeentehuis en ’s avonds stond er etentje met vrienden gepland. ,,Het is onze trouwdag, dus doe maar iets feestelijks aan”, zei Jan. En dat vond Wijntje (door vrienden ook wel Wil genoemd) helemaal niet vreemd. ,,Het was tenslotte een feestdag voor ons”, lacht ze. ,,In het gemeentehuis zag ik dat er lintjes uitgereikt zouden worden, alles was versierd met ballonnen. Maar nog dacht ik niet dat het om mij ging. Ik ben er echt met twee benen ingetuind.” Burgemeester Ruud van den Belt maakte echter al snel duidelijk dat Wijntje tot Lid van de Orde van Oranje Nassau benoemd werd. 

De lijst met haar vrijwilligerswerk is lang. Zestien jaar Kindervakantieweek, 48 jaar bij de plaatselijke EHBO-vereniging, bijna 40 jaar vrijwilligerswerk in zorgcentrum De Nieuwe Haven, 24 jaar activiteiten op camping de Uitwijk. ,,Als wij iets doen, is het niet voor een jaartje", glimlacht Wijntje. Ook is ze al jaren de trouwe metgezel van Sinterklaas, maakt ze daar kleding en bedenkt ze sketches. ,,Het leuke is dat we nu op huisbezoek gaan bij jonge ouders, die ik ook nog als kind langs heb zien komen." ,,Een hele Piet dus”, vond de burgemeester. Wijntje wordt door haar naasten beschreven als sociaal, creatief en altijd bezig, zei hij in zijn speech. ,,Zelfs op camping De Uitwijk in De Heen, waar ze met haar man regelmatig verblijft, is ze altijd aan het regelen. Het stel organiseert al 24 jaar geheel belangeloos ontspanningsactiviteiten voor de kinderen en soms ook voor volwassenen. Maar vandaag hoef je even niks te regelen”, zei Van den Belt. ,,Vandaag zetten we jou in het zonnetje.” Wijntje was verder actief bij de Zonnebloem, de Cultuur-Historische Vereniging en presenteerde ze een radioprogramma bij de SLOS. Na afloop vraagt ze zich nog af waar ze dit allemaal aan te danken heeft. ,,Ik heb dit allemaal niet alleen gedaan, hoor. Er waren een heleboel mensen die net zo hard gewerkt hebben als ik. Eigenlijk is dit lintje voor ons allemaal." 

Overige lintjes

De andere negen gedecoreerden waren Kees van Elzakker (Nieuw-Vossemeer), Leo Hulshof (Welberg), Jan Kwisthout (Steenbergen), Jan van de Kasteel (Steenbergen), Riet Ligthart-van Agtmaal (Steenbergen), Peter Manders (Steenbergen), Julia de Weert-Bolders (Welberg), Klaas de Wit (Steenbergen) en Peter Vermeulen (Steenbergen). De laatste werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau, de anderen werden Lid in de Orde van Oranje Nassau. 

Lees meer op pagina 3.