Week van de Stenen Winkels wordt een feestje

De Dinteloordse winkels haken dit jaar aan bij het landelijke evenement ‘Week van de Stenen Winkel’. ,,We willen onze klanten in het zonnetje zetten”, zegt Astrid de Kock, bestuurslid van winkeliersvereniging Dinteloord Winkeloord. In bijna alle winkels zal in de week van 8 tot en met 14 mei een attentie klaarstaan voor de klanten, zijn er kortingen, acties of is er iets te winnen.

,,Het leuke van deze week is dat iedere ondernemer zelf bepaalt wat hij of zij doet”, zegt Astrid. ,,Maar allemaal willen we iets bijzonders doen voor onze klanten. Tegenwoordig wordt er veel online geshopt, we zijn heel blij dat onze klanten ons trouw zijn. Dat vinden we een bedankje waard.”

De Week van de Stenen Winkel is een landelijk initiatief dat voor de tweede keer gehouden wordt. Voor de Dinteloordse ondernemers is het de eerste keer dat zij aanhaken. ,,We hadden altijd eigen acties”, zegt Astrid. ,, dit vonden we ook weleens leuk. Bovendien is het dat weekend moederdag. Een mooie gelegenheid dus om nog even een cadeautje te halen.”


Alles hier

Maar liefst vijftien winkeliers nemen in Dinteloord mee aan de actieweek. De winkeliersvereniging Dinteloord Winkeloord bestaat al ruim vijftig jaar en organiseert jaarlijks tal van activiteiten zoals de Sinterklaasintocht, de Wintertour en een stempelactie in het voorjaar. ,,Onze leden zijn namelijk trots op hun winkel én trots op hun trouwe klanten”, zegt Astrid. ,,Van klanten hoor ik weleens dat het dorp dan misschien niet zo groot is, maar dat je hier wel alles hebt. Eigenlijk hoef je het dorp niet uit. Voor een dorp als Dinteloord is het winkelbestand groot en stabiel, dankzij alle klanten uit het dorp en uit de regio die de weg naar onze winkels weten te vinden. Wij willen onze klanten graag bedanken voor hun lokale aankopen. We kijken ernaar uit om samen met iedereen in Dinteloord de kracht van onze lokale stenen winkels te vieren en nog eens te onderstrepen waarom deze winkels een plekje verdienen in ons dorpscentrum.”

De deelnemende winkels zullen herkenbaar zijn aan de raam- en stoepposters.

Moeilijke tijd

De Week van de Stenen Winkel is bedoeld om lokale winkels te steunen. Zij hebben moeilijke jaren achter de rug: lockdowns en online shoppen hebben hun sporen achter gelaten. Klanten worden gevraagd om in de week van 8 tot en met 14 mei een extra product te kopen, maar steunen kan ook via social media door een like of reactie te geven op een facebook- of instagrampost, een bericht te delen of zelf een bericht te plaatsen met de hashtags #weekvandestenenwinkel of #koopklein om zo te laten zien dat winkels een bezoek waard zijn.