De nieuwe bankjes vormen een rustpunt voor Dinteloorders die naar de bushalte moeten lopen.
De nieuwe bankjes vormen een rustpunt voor Dinteloorders die naar de bushalte moeten lopen.

Twee nieuwe bankjes aan de Steenbergseweg

Even uitrusten, dat kan tegenwoordig halverwege de Steenbergseweg in Dinteloord. Daar staan sinds kort twee bankjes, één richting het groen en één richting de weg. Voor de toevallige passant gewoon een mooi plekje, voor een busreiziger die het eigenlijk nét niet haalt een welkome uitkomst.

De verplaatsing van de bushalte vanuit de kern naar de rotonde op zondag 28 maart 2021 zorgde destijds voor nogal wat commotie. De afstand van huis naar de bushalte was sindsdien voor sommige mensen moeilijk te overbruggen. Voor met name ouderen, minder validen, mensen met kleine kinderen of veel bagage blijkt het soms zelfs een reden om maar van het openbaar vervoer af te zien. Er bleek behoefte te zijn aan een rustpunt onderweg, welke ontbrak aan de lange Steenbergseweg. Een plekje om weer even op adem te komen, zowel voor inwoners als voor mensen van buitenaf die Dinteloord bezoeken. 

De Dorpsraad pakte dit idee op en liet er geen gras over groeien. In overleg met de gemeente werd het meubilair en de plaats bepaald en binnen een aantal maanden kon de wens van meerdere reizigers worden gerealiseerd. ,,Voor mijn moeder is de afstand eigenlijk te groot”, vertelt een Dinteloorder. ,,Vaak stonden we dan even stil onderweg, gewoon ergens op de stoep. Heel fijn dat we nu even rustig kunnen gaan zitten. Even uitrusten en dan weer verder.”